821 katsojaa todisti Hokin kotivoittoa sarjakärjestä – ”Meiltä aivan loistavaa peliä”

Vahva peliesitys takasi Kajaanin Hokille kotivoiton sarjakärki Kiekko-Espoosta lauantaina lukemin 4–3. Ottelua seurasi paikan päällä huikeat 821 katsojaa.

Ottelussa Hokin tehomiehinä kunnostautuivat Niko Saarenpää (2+0), Anton Kokkonen (0+2) ja Tuomas Komulainen (0+2).

– Tämä oli hyvää Suomi-sarjalätkää ja meiltä aivan loistavaa peliä. Kaksi erää oli meiltä aktiivista kotipelaamista, tilanne olisi voinut olla meille enemmänkin kuin 4–1. Kolmanteen erään järjestimme draamaa, mutta kuitenkin voitimme ja tällaiset taistelut tuovat meille hyvää oppia, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen summaa.

Saarenpään lisäksi Hokilta maalinteossa onnistuivat myös Hokki-kasvatit Teemu Kemppainen ja Jesse Niskanen. 17-vuotiaalle Kemppaiselle maali oli ensimmäinen miesten otteluissa.

– Teemu on pelannut hyvin. Hän näytti jo harjoitusotteluissa, että hän pystyy pelaamaan miesten pelejä. Onnistuminen oli hänelle tärkeä ja hän saa maalista varmasti uskoa omaan tekemiseen, Niiranen myhäilee.

17-vuotias Hokki-kasvatti Teemu Kemppainen viimeisteli uransa ensimmäisen maalin. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Hyväkuntoinen joukkue”

Hokki on avannut kauden neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. Tänä viikonloppuna Hokki kaatoi sarjaykkösen Kiekko-Espoon ja sarjakakkosen JHT:n.

– Vaikka jouduimme kuormittamaan osaa pelaajista, niin jaksoimme painaa hyvin. Meillä on fyysisesti hyväkuntoinen joukkue. Tiedämme pärjäävämme jalalle ja se on meidän vahvuus, kun mennään sarjassa vielä pidemmälle.

– Hyvä asia pelissä oli Saarenpään kaksi maalia tärkeisiin paikkoihin. Myös Jesperi Viikilän kenttä jatkoi hyvää kiekollista pelaamista.

Viikonloppuna jobinpostia Hokille toi loistavan alkukauden pelanneen Markus Stillin loukkaantuminen. Hän on pois arviolta 3–4 viikkoa.

Jesse Niskanen tuuletti Hokin 3–1-johtomaalia. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki–K-Espoo 4–3 (2–0, 2–1, 0–2)

Maalit:
9.28 0–1 Santala (Hämäläinen)
11.21 1–1 Kemppainen (Kokkonen, Kilpeläinen)
16.15 2–1 Saarenpää (Komulainen)
22.51 3–1 Niskanen (T.Klemetti, Heikkinen)
28.40 4–1 Saarenpää (Komulainen, Kokkonen)
41.36 4–2 Mustonen (Jokela, Kosunen)
47.44 4–3 Lindfors (Rantanen, Jokela)

Torjunnat:
Tomi Rautio 7+7+9=23
Jani Nieminen 7+12+12=31

Jäähyt:
Hokki 2x2min
K-Espoo 6x2min + 10 min (Santala)

Yleisöä: 821