Hokki jää joulutauolle komean voiton saattelemana

Kajaanin Hokki katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla LeKin jatkoajan jälkeen lukemin 4-3 (2-1, 0-2, 1-0, 1-0). Totutun kaavan mukaisesti linnapaidat nousivat kolmannessa erässä tasoihin ja lopulta aina voittoon asti. Ottelun avainhahmoksi nousi puolentoista kuukauden jälkeen kaukaloon palannut Jevgeni Fofanov.

Hokki aloitti maalinteon, kun ottelun avauserä oli juuri ylittänyt puolivälin. Itävaltalaispuolustaja Clemens Unterweger nousi maalille ja hänen rystylaukaus yllätti LeKi-vahti Jarno Laitisen. LeKi tuli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin, kun Antti Hildén ohjasi Petteri Frimanin lähettämän viivalaukauksen maaliin. Hokki nousi erän lopussa vielä johtoon, kun jäähyaitiosta maalille luistellut Teemu Virtala siirsi isännät uudestaan johtoon. Virtalan kauden 13. maaliin syöttöpisteet merkauttivat Arttu Heikkinen ja Riku Toivo.

Tunteet kuumenevat toisessa erässä

Vaisun avauskympin jälkeen toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla alkoi tapahtua. LeKi tuli ottelussa tasoihin 32. minuutilla, kun kiekko pomppi onnekkaasti vieraiden avausosuman syöttäneen Lassi Mattilan kautta maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät johtoon ylivoimalla, kun Roope Nikkilä ohjasi Juho Tommilan ovelan laukauksen ohi ottelussa 20 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen.

Vajaa kaksi minuuttia ennen erän päätöstä tunteet kävivät erittäin kuumina. Keskialueen aloituksessa vieraiden Nestori Lähde ja Hokin Jevgeni Fofanov tökkivät toisiaan, jonka seurauksena Lähde vaihdettiin toiselle puolelle aloituspistettä. Myös Fofanovin viereen vaihdettu Jarkko Pyymäki jatkoi tökkimistä ja hetkeä myöhemmin Fofanov ja Lähde lähtivät 2+2 minuuttisille väkivaltaisuudesta. Samassa tilaneessa myös pienet pystypainit ottaneet Jussi Makkonen ja Sami Laakso ottivat mittaa toisistaan kaksiminuuttisten arvoisesti.

Hokki nousee rinnalle ja ohi – jälleen kerran

Kaukaloon palannut Jevgeni Fofanov ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Kaukaloon palannut Jevgeni Fofanov ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Kolmanteen erään maalin tappioasemasta lähtenyt Hokki oli jälleen tutussa maalin takaa-ajoasemassa. Yhtä tutulla tavalla puri myös linnapaitojen kiri. Hokin 3-3 tasoitus syntyi ylivoimalla, kun Arttu Niskakankaan tarkka laukaus upposi saukkopaitojen maaliin. Syöttöpisteet Niskakankaan kauden kuudenteen ylivoimaan maaliin merkauttivat Casper Santanen ja Timo Hiltunen (0+2).

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään vielä viimeisellä kympillä ylivoimapeliä. Hyvistä paikoista huolimatta ottelussa edettiin jatkoajalle. Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajalla 53 sekunnin jälkeen, kun toisessa erässä nujakan keskipisteenä ollut Jevgeni Fofanov siirsi maalin kulmalta kiekon tyhjään maaliin. Puolitoista kuukautta sivussa olleen ja tänään kaukaloon palanneen Fofanovin voittomaaliin syöttöpisteet merkauttivat Timo Hiltunen ja Miska Humaloja.

– Otettiin jatkoajalla riski ja pelattiin kolmella hyökkääjällä, kun pakit olivat aika kovilla. Nyt kokeilu tuotti tulosta. Fofanov ilmoitti viikolla, että hän haluaa pelata, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertailee ottelun ratkaisua.

Illan hahmoksi nousseelle Fofanoville maali oli aikainen joululahja.

– Se oli joululahja minulle. Tästä pelistä jäi hyvä fiilis. Se oli helpotus, kun pääsin taas pelaamaan, voittomaalin tehnyt Fofanov toteaa.

Hokki-luotsi Mattila kiitteli pelin jälkeen myös joukkueen henkistä lujuutta.

— Pelillisesti oltiin vähän sekaisin, mutta onneksi henkistä pääomaa löytyi, Mattila kehui omiaan.

Kokoonpano elää joulutauon alla

Joulutaukoon asti koeajalla pelaneen Erik Pancen sopimusta ei jatketa. Pance pelasi linnapaitojen vahvuudessa seitsemän ottelua, jossa hän teki tehot 1+0. Slovenialaispelaajan tehosaldo jäi pakkasen puolelle neljän osuman verran.

Pancen ohella puolusta Anssi Rantanen poistuu joukkueen vahvuudesta. 26 ottelussa tehot 2+8 tehtaillut Rantanen siirtyy pelaamaan ulkomaille. Rantasen uusi seura ei ole vielä tiedossa. Rantanen päätti käyttää sopimuksessa olleen pykälän, jonka mukaan hän voi halutessaan siirtyä pelaamaan ulkomaille.

Sen sijaan ottelukohtaisella sopimuksella Hokissa pelannut Samu Pitkänen jatkaa toistaiseksi joukkueen vahvuudessa myös joulun jälkeen.

Hokin pelit jatkuvat viikon mittaisen joulutauon jälkeen tulevana lauantaina kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan.

rantanen

Anssi Rantasen siirtyy ulkomaille.