A-juniorit varmistivat sarjapaikkansa – ”Nuorten Mestis-paikka on Hokille elinehto”

Kajaanin Hokin A-juniorit nappasivat sunnuntaina 1–5-vierasvoiton RoKin ja Lämäreiden yhdistelmäjoukkueesta ja varmistivat samalla paikkansa Nuorten Mestikseen myös tulevalle kaudelle.

Joukkueen tavoite kauteen lähdettäessä oli sarjapaikan säilyttäminen.

– Kausi lähti todella hyvin käyntiin, mutta sen jälkeen hävisimme muutamia otteluita ja välillä sarjapaikan säilyttäminen näytti aika tiukalta. Ei siinä kuitenkaan lopulta isompaa hätää ollut, A-junioreiden päävalmentaja Sami Arvola summaa viitaten kuuden pisteen erolla säilytettyyn sarjapaikkaan.

– Tämä oli erittäin hyvä ja tasainen sarja, saimme pelata paljon tasokkaita pelejä. Myös häntäpään joukkueet olivat hyviä porukoita, vaikka ne eivät hirveästi pisteitä saaneetkaan, Arvola jatkaa.

Arvola näkee sarjapaikan säilyttämisen elintärkeänä.

– Nuorten Mestis-paikka on Hokille elinehto, siitä on lyhyin tie miesten peleihin. Jos edustusjoukkue vaikka nousisi Mestikseen, niin A-junioreiden Suomi-sarjasta sinne ei käytännössä pysty nousemaan, Arvola toteaa.

– Jos Nuorten Mestiksestä tipahtaisi Suomi-sarjaan, olisi sieltä takaisin nouseminen kovan työn takana. Sarjapaikan säilyttäminen ja myös sarjassa pärjääminen tuovat myös vetovoimaa Hokkiin.

Lari Kukkohovi urakoi Hokin A-junioreiden maalilla kaikki 26 ottelua. Lisäksi hän pääsi pelaamaan yhden ottelun Suomi-sarjassa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kukkohovi keräsi kehuja

Pelaajaliikenne Hokin edustusjoukkueen ja A-junioreiden välillä on ollut tiivistä. Edustusjoukkue on pyrkinyt auttamaan A-junioreita parhaansa mukaan. Muun muassa alkusarjan päätösviikonloppuna A-junioreita oli vahvistamassa yksi kokonainen kentällinen pelaajia edustusjoukkueesta.

Hokin tehokkain pelaaja alkusarjassa oli myös edustusjoukkueessa pelannut Jesse Niskanen, joka summasi 18 otteluun tehot 7+13=20. Myös Erno Räisänen, Tommi Klemetti ja Juho-Ville Kyllönen esiintyivät A-junioreissa tehokkaasti.

– Edustusjoukkueeseen pääsy on kasvattanut heitä henkisesti ja selkeää positiivista muutosta on ollut nähtävissä, Arvola kehaisee.

Eniten Arvolan kehuja kerää kuitenkin maalivahti Lari Kukkohovi, joka torjui A-junioreiden jokaisessa 26 ottelussa.

– Lari pelasi kaikki pelit ja antoi myös joka kerta mahdollisuuden voittaa. Hän pelasi erittäin vakuuttavasti. Myös Miko Kilpeläinen ja Anton Ovchinnikov ovat menneet paljon eteenpäin, Arvola iloitsee.

Jesse Niskanen on pelannut tällä kaudella tehokkaasti Suomi-sarjassa ja Nuorten Mestiksessä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kausi jatkuu tammikuussa

Nuorten Mestiksen alkusarjassa pelasi yhteensä 17 joukkuetta, joista kaksi parasta (K-Kissat ja Diskos) etenevät loppukaudeksi Nuorten SM-liigan alempaan jatkosarjaan. Sijoilla 3–12 jatkavat Nuorten Mestiksessä ja viimeiset viisi joukkuetta tippuvat Nuorten Suomi-sarjaan. Hokin lopullinen sijoitus Nuorten Mestiksen alkusarjassa on 11:s.

Nuorten Mestis jatkuu tammikuussa 10 joukkueen voimin. Sarja pelataan kaksinkertaisena, joten ottelumääräksi tulee 18 peliä. Kahdeksan parasta joukkuetta pelaavat pudotuspelit ja sijoilla 9–10 olevien joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan.

– Emme ole vielä jutelleet poikien kanssa kevätkauden tavoitteista. Suurin tavoite oli säilyttää Mestis-paikka myös tulevalle kaudelle. Mutta tottakai lähdemme voittamaan jokaista peliä myös keväällä.

Hokin A-junioreiden pistepörssi:
1. Jesse Niskanen (18 ottelua) 7+13=20
2. Tommi Klemetti (13) 6+12=18
3. Erno Räisänen (12) 6+10=16
4. Kenta Mustonen (19) 9+5=14
5. Miko Kilpeläinen (20) 8+6=14
6. Werneri Sjöblom (19) 3+11=14
7. Tommi Kinnunen (26) 3+10=13
8. Teemu Kemppainen (24) 8+4=12
9. Juho-Ville Kyllönen (12) 1+10=11
10. Eetu Heikura (26) 8+1=9

Lari Kukkohovi (26) 90,97 %