Aleksi Varttinen näkee voittokantaan palaamisen isona asiana – ”Kaikkien harteilta tippui iso taakka”

Kajaanin Hokki kohtaa keskiviikkona kotikaukalossa KeuPa HT:n. Keuruulaiset ovat sarjassa kolmantena, mutta KeuPa on kerännyt sarjassa eniten pisteitä ottelua kohden (2,06p/ottelu).

Hokki nappasi lauantaina helpottavan voiton Imatran Ketterästä. Hallitseva mestari kaatui jatkoajalla lukemin 3–2.

– Kopissa oli voiton jälkeen hyvä ja vapautunut fiilis. Vaikka olen ollut vasta vähän aikaa joukkueen mukana, niin sen selvästi huomasi, että kaikkien harteilta tippui iso taakka, puolustaja Aleksi Varttinen sanoo.

Porin Ässien sopimuspelaaja Varttinen pelaa Hokissa joulutaukoon saakka. 22-vuotias puolustaja hakee Mestiksestä peliaikaa ja lauantaina Varttinen pelasikin Hokin pelaajista eniten (23:42).

– Pelaamaan tänne tulin ja olen heti saanut hyvin roolia. Minut otettiin hyvin vastaan pukukopissa ja muutenkin joukkueessa on ollut hyvä meininki koko ajan. Ei ole mitään valittamista, hän tiivistää.

– Mielestäni minulla on hyökkäyspäässä aika paljon annettavaa ja on hienoa päästä pelaamaan isossa roolissa myös ylivoimaa. Pelasin kaikki junnuvuodet ylivoimaa, mutta Liigassa ei ole vielä rahkeet riittäneet ylivoimarooliin.

”Kentällä sattuu ja tapahtuu paljon”

Varttisella on edessä ensi viikolla mielenkiintoinen otatus, sillä hän kohtaa kaukalossa isoveljensä Matiaksen edustaman Jokipojat.

– Se on ensimmäinen kerta kun pelaan isoveljeä vastaan, joten onhan se aika erikoista. Lisäksi Jokipojissa pelaa muutama muukin hyvä kaveri, Varttinen kertoo.

Varttisella ei ole aiempaa kokemusta Mestiksestä, sillä hän nousi Liigaan suoraan Ässien A-junioreista.

– Mestiksessä pelataan vauhdikasta peliä: koko ajan mennään päästä päähän. Kentällä sattuu ja tapahtuu paljon. Varmasti samanlaista peliä nähdään myös huomenna KeuPaa vastaan.

– KeuPa on sarjassa korkealla ja vastaan tulee laadukas nippu. Meidän pitää vielä parantaa omaa kiekollista peliä ja puolustaa tiivisti.

Hokki jatkaa KeuPaa vastaan pääosin samalla kokoonpanolla. Sotaharjoitusten vuoksi Tuomas Ahtonen, Valtteri Ilomäki, Juho Järvinen, Lassi Liljamo ja Jussi Vikholm ovat keskiviikkona poissa Hokin vahvuudesta. Pelaajat ovat jälleen Hokin käytettävissä viikonloppuna.

Puolustaja Toivo Pennanen on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän palaa kaukaloon arviolta reilun kuukauden päästä.

Hokki–KeuPa HT keskiviikkona 27.11. Kajaanin jäähallissa klo 18.30. Ennakkolipunmyynti netissä ja Hokin toimistolla klo 10–15. 

 

KUVA: Tuomas Juntunen