Autio ja Rautio muodostavat Hokin maalivahtikaksikon

Hokin tulevan kauden joukkueen rakentuminen jatkuu, kun päättyneellä kaudella myös linnapaidassa torjuneet maalivahdit Aleksi Autio ja Tomi Rautio siirtyvät Hokkiin. Molempien sopimukset ovat yksivuotiset.

Viime kaudella Hokissakin pelanneet Aleksi Autio ja Tomi Rautio muodostavat tulevalla kaudella Hokin maalivahtikaksikon. Autio torjui Hokin maalilla runkosarjassa kolme ottelua ja Rautio liittyi Hokin vahvuuteen karsintasarjan ajaksi.

– Sekä Autio että Rautio olivat hetken aikaa joukkueen mukana jo viime kaudella, jonka myötä he olivat turvallisia sekä itsestäänselviä valintoja valmennukselle. Molemmat maalivahdit ovat kovia kilpailijaluonteita, joka näkyy heidän päivittäisessä halussaan harjoitella niin jäällä kuin oheisharjoituksissa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi maalivahtiduoa.

Laukkasen mukaan Hokilla ei ole tulevaan kauteen lähdettäessä selvää ykkösmaalivahtia, vaan molemmat maalivahdit lähtevät taisteluun peliajasta samalta viivalta.

– Aito ja rehellinen kilpailutilanne peliajasta on yleensä nuorelle pelaajalle myös paras mahdollinen lähtökohta oman kehityksen suhteen. Kummallakin maalivahdilla on hieno mahdollisuus taistella itselleen ykkösmaalivahdin paikka tulevan kauden aikana. Olen varma, että kumpikin maalivahdeista haluaa lunastaa sen paikan kovan harjoittelun ja onnistuneiden peliesitysten kautta, Laukkanen linjaa.

Hokin maalivahtivalmentaja Pasi Häkkinen uskoo maalivahtien ottavan isoja kehitysaskeleita ensi kaudella.

– Mielenkiintoiset nuoret maalivahdit, jotka omaavat paljon potentiaalia. Vielä kun saadaan hiottua teknisiä ominaisuuksia ja maalivahtipelin perusasioita, niin uskon poikien ottavan isoja kehitysaskeleita ensi kauden aikana, Häkkinen kommentoi.

”Hokilla on hieno organisaatio”

Menneellä kaudella 19-vuotias Autio torjui Kärppien A-nuorten maalilla yhteensä 26 ottelussa, joissa hän keräsi torjuntaprosentin 89.19. Oululaisvahti torjui viime kaudella Hokin maalilla lokakuussa Peliittoja vastaan sekä joulukuun lopussa kahdesti IPK:ta vastaan, joissa hän pysäytti kiekot 92.94 prosentin varmuudella.

– Oli hienoa tehdä Hokin kanssa sopimus. Viime kaudella yksi tavoitteistani oli päästä pelaamaan Mestikseen ja nyt se toteutui. Uskon, että ensi kaudesta tulee hyvä ja Hokki taistelee taas mitaleista, Autio kommentoi.

21-vuotias Rautio pelasi päättyneellä kaudella Nuorten SM-Liigaa KooKoossa yhteensä 25 ottelun verran torjuntaprosentilla 91.01. Lisäksi Rautio toimi KooKoon luukkuvahtina neljässä liigaottelussa.

Karsinnoissa Rautio piipahti Hokin maalilla kahdessa ottelussa. Aiemmin urallaan hän on torjunut kolme ottelua myös Hermeksen paidassa.

– Hyvät fiilikset päästä Hokkiin pelaamaan. Hokilla on hieno organisaatio, mitä sain kolme viikkoa olla joukkueen mukana keväällä. Täällä on mahdollisuus mennä uralla eteenpäin, eli puitteet ja muut asiat ovat kunnossa. Näytetään taas yleisölle, miksi Hokki kuuluu Mestis-kartalle ja tehdään yhdessä hieno kausi, Rautio iloitsee.

Maalivahtien sopimusten myötä Hokilla on kasassa 17 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

Tomi Rautio pelaa Hokissa tulevalla kaudella. (Kuva: liiga.fi)

SOPIMUSTILANNE 27.4.2017:

Maalivahdit (2):
1 Aleksi Autio 2018
35 Tomi Rautio 2018

Puolustajat (4):
3 Reko Tornberg 2018
5 Tino Kauppinen 2018
7 Eetu Martikainen 2020
8 Samuli Tanhua 2018

Hyökkääjät (11):
11 Tino Metsävainio 2018
12 Joni Piipponen 2018
17 Tomi Iso-Mustajärvi 2018
19 Niklas Sundfors 2018
21 Christoffer Seppelin 2018
22 Mika Koivisto 2018
23 Riku Korhonen 2018
24 Samu Pyykkönen 2018
25 Anton Ollikainen 2018
28 Tommi Klemetti 2019
31 Erno Räisänen 2019