Edustusjoukkueen pelaajat antavat lisää potkua junioreiden harjoituksiin

Kajaanin Hokin juniorijoukkueet ja edustusjoukkue ovat aloittaneet kauden edetessä kummipelaajatoiminnan.

Hokin edustusjoukkueen pelaajat ovat käyneet juniorijoukkueiden harjoituksissa tsemppaamassa pelaajia parempiin suorituksiin.

– Tämä on ihan mahtava homma, että edustusjoukkueen käyvät näyttämässä harjoituksissa esimerkkiä junioreille. Pelaajan ei tarvitse olla Sebastian Aho, jota juniorit katsovat ylöspäin, vaan se riittää, että pelaaja on edustusjoukkueesta, Junnu Hokin valmennuspäällikkö Kimmo Happo sanoo.

– Juniorit käyttäytyvät niissä treeneissä todella esimerkillisesti, joissa on mukana edustusjoukkueen pelaajia. Näyttämisen halua on valtavasti ja kaikki haluavat esitellä parhaat temppunsa, Happo naurahtaa.

Jesse Niskanen (vas.), Juho-Ville Kyllönen ja Markus Still vierailulla Hokin E2-junioreiden harjoituksissa.

Hapon mukaan pienetkin yksityiskohdat edustusjoukkueen pelaajien vierailusta jäävät junioripelaajille hyvin mieleen.

– Jos joku näyttää harjoituksissa jonkun mailakikan, niin kyllä se jää pelaajille muistiin. Sen jälkeen juniorit tulevat harjoittelemaan kikkaa omalla ajalla ja haluavat tehdä sen vielä paremmin kuin itse kikan esittäjä.

– Valmentaja voi harjoituksissa esimerkiksi kysyä vierailevalta tähdeltä urheilijan ruokavaliosta tai harjoittelusta, jota kautta saamme hyvin myös iskostettua tietoa junioripelaajille, Happo kertoo.

Pelaajien vierailut harjoituksissa alkoivat jo syksyllä ja vierailuista on tarkoitus tehdä pitkäkestoinen perinne.

– Edustuksen pelaajille vierailut ovat vain pieni hetki omasta vapaa-ajasta, mutta niillä on iso merkitys varsinkin nuoremmille junioreille. He pääsevät näkemään omia esikuviaan läheltä ja toivottavasti se antaa junioreille lisää innostusta harjoitteluun, Hokin tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Jere Saastamoinen kertoo.