Eetu elää unelmaansa Hokin huoltajana

Kajaanilainen Eetu Sorvisto, 21, toimii toista kautta Hokin huollon apumiehenä.

Eetu kertoo päätyneensä huoltajan hommiin syksyllä 2018. Mahdollisuus avautui Kainuun soten toimintakeskus Pajulan kautta.

Korkiakosken Jyrki otti puheeksi, että nyt olisi tällainen mahdollisuus päästä huollon avuksi. Olin heti kiinnostunut hommasta ja siitä ne asiat lähtivät nopeasti etenemään, Eetu muistelee.

– Lätkäkärpänen on puraissut minua jo pienenä, ja olen aina halunnut tehdä hommia seuran eteen.

Eetu kertoo edelleen muistavansa tarkkaan sen päivän, kun hän ensimmäistä kertaa astui Hokin pukukoppiin.

– Olihan se hieno juttu, kun ekaa kertaa astui pukukopin ovesta sisään. Muistan edelleen sen hetken, joka kieltämättä jännitti aika paljon. Se oli minulle suuria kunnia.

Miltä sitten tuntuu olla Hokin huoltajana?

– Onhan se kivaa hommaa. Tämä on sellainen pitkän ajan unelma, että saa tehdä näitä hommia.

– Koppi on täynnä hyviä persoonia ja tästä joukkueesta löytyy huumoria laidasta laitaan. Joukkue on ottanut minut hyvin vastaan ja tulen kaikkien kanssa hyvin toimeen.

Katsojan roolista uusiin hommiin

Eetu on seurannut Hokin otteita jo pitkään, mutta silloin hän toimi lähinnä katsojan roolissa.

– Tänne koppiin ei ole jokaisella asiaa ja on hienoa olla osa seuraa. Onhan tämä erilaista olla joukkueen mukana kopissa kuin olla katsomon puolella.

Eetu pääsi muun joukkueen kanssa juhlimaan Suomi-sarjan mestaruutta keväällä 2019. Hän kuvailee kokemusta mieleenpainuvaksi.

Huollon apumiehelle on tullut reilun 1,5 kauden aikana eteen paljon uusia asioita, joita ei välttämättä katsomosta käsin ole aiemmin tullut ajatelleeksi.

– Kyllähän tämä vie huoltajilta paljon aikaa, eikä se ole vain yhden miehen hommaa. Kyllä tässä aina apukäsiä tarvitsee ja parhaani mukaan pyrin olemaan avuksi, hän kertoo.

– Ei täällä kädet tyhjänä olla, ja aina sitä jotain hommaa eteen tulee.

Mitä kaikkea sitten kuuluu Eetun työtehtäviin?

– Juomapullojen täyttöä, jääpussien hakua, välillä kahvinkeittelyä, jätkien auttamista… monipuolista hommaa kaikkinensa.

– Parasta tässä hommassa on, kun saan olla pelaajien kanssa tekemisissä. Lisäksi pelipäivänä kun tulen hallille ja saan juoda pullakahvit hyvässä seurassa, niin se onhan se plussaa, hän naureskelee.