Eetu Kukka tuo räväkkyyttä ja väriä Hokkiin

Pelaajana joukkueelle omistautunut ja työtä tekevä. Persoonana räväkkä ja villiluonteinen sekä hyvä koppipelaaja, joka on hallilla aina hymyssä suin.

Niillä sanoilla HIFK:n nuorista Kajaanin Hokkiin saapunut Eetu Kukka kuvailee itseään.

Maaliskuussa 20 vuotta täyttänyt hyökkääjä tahkosi päättyneellä kaudella HIFK:n riveissä A-juniorien SM-Liigassa 41 ottelua, joissa hän teki tehot 10+14. Samalla hän kirjautti nimiinsä 124 jäähyminuuttia.

– Viime kausi oli peliuran tähän asti paras kausi. Kiekko upposi alkukaudesta hyvin reppuun. Se tahti vähän hyytyi ja joulukuusta helmikuuhun oli huonompi pätkä. Joukkueelle kausi oli tosi hyvä, Kukka kertoo.

– Jäähyjä tuli parista isosta jäähystä ja yhdestä tappelusta, hän selittää.

Eronen ratkaisevassa roolissa Kainuuseen siirtymisessä

Kauden jälkeen hyökkääjä päätti, ettei halua pelata enää A-juniorien pelejä, vaan halusi pelata miesten pelejä Mestiksessä.

Hokki valikoitui joukkueeksi päävalmentaja Niko Erosen takia. Kukka koki Erosen tietävän täsmälleen minkälaisesta pelaajasta on kyse.

– Eronen kuulosti hyvältä koutsilta, eikä hän tyrkyttänyt siirtymistä väkisin. Halusin lähteä katsomaan paikkaa. Lisäksi tästä tulee vähän itsenäistymistä ja kasvaa ihmisenä, kun on kauempana kotiseudusta, Kukka viittaa siirtymiseen Helsingistä Kainuuseen.

Kainuuseen siirtyminen on tähän asti tuntunut ihan hyvältä, vaikka tyttöystävä onkin stadissa.

– Olen viihtynyt täällä, jengi on hyvä ja minut on otettu hyvin sisään.

Ensimmäiselle kaudelle Mestiksessä hän ei aseta liian suuria odotuksia. Joukkuetta hän kuvailee nimekkääksi ja hyväksi nipuksi.

– Yritän hoitaa itselleni paikan kokoonpanoon. Odotan itseltäni paljon kovaa duunia joukkueen menestymisen eteen. Blokkaan kiekkoja ja yritän tehdä maaleja.

”Minulle sattuu ja tapahtuu”

Kukkaan liittyvissä uutisissa Hokin somekanavat ovat saaneet yllättävän vahvasti reaktioita. Hyökkääjä näkee kulttimaineensa lähteneen hänen räväkästä persoonastaan.

– Minun tekemiset on aina kiinnostanut ihmisiä. Minulla on omalaatuinen käyttäytyminen ja minulle sattuu ja tapahtuu. En välttele tilanteita, ne tulee jos tulee. Ja kun olen räväkkä, niin ihmisiä kiinnostaa seurata.

Yksi sosiaaliseen mediaan jaettu pätkä oli Kärpät-ottelun alla, jossa Kukka sytyttää joukkuetta ja hehkuttaa kuinka ”tänään syödään kärppäpaistia”. Hän myöntää olevansa pukukopissa paljon äänessä ja sytyttävänsä joukkuekavereitaan peleihin.

– Osaan kyllä antaa myös tilaa ja rauhaa toisille, hän lisää.

Lisää sosiaalisessa mediassa olevaa voimaa löytyy, kun Kukan nimen laittaa YouTuben hakukenttään. Sillä vastaan tulee video A-junioreista syksyltä 2018.

Videolla TuTon hyökkääjä Hugo Paltta haastaa Kukan tappeluun, eikä HIFK-hyökkääjä peräänny. Huomattavaa tappelussa on kokoero: Paltta on Kukkaa lähes 20 senttiä pidempi ja painoa on virallisesti 35 kiloa enemmän.

– Se oli meidän pienen pelaajan kimpussa ja sanoin, että kokeile isompaa. Lähti mukaan tappelemaan ja pääsin näyttämään omia taitoja. Olen harjoitellut itsepuolustuslajeja ja otin siitä voiton.

– Olen valmis pudottamaan hanskat myös Mestiksessä, jos tilanne sitä vaatii, hän lupaa.

 

Teksti: Jussi Heikkinen
Kuvat: Tuomas Juntunen