ENNAKKO: Hokki lähtee pronssimitalijahtiin Kupittaalle

Mestiksen pronssimitaleista taistellaan keskiviikkona Kupitaalla. Hokki hakee paluuta mitaleille viiden vuoden tauon jälkeen, kun kotijoukkue TUTO Hockeylle pronssimitalit olisivat jo kolmannet peräkkäiset. Hokin ja TUTOn välinen pronssiottelu on seurojen toinen peräkkäinen.

Turkulainen TUTO Hockey ja Kajaanin Hokki ratkovat Mestiksen pronssimitalien kohtalon keskiviikkoiltana Kupittaalla. Hokki on ollut edellisen kerran mitaleilla keväällä 2009, kun se kaatoi pronssiottelussa juurikin TuTon. Kajaanissa pelattu päättyi Hokin 3-1-voittoon.

Pronssiottelu on muodostunut TUTOlle jo tutuksi kauden päätökseksi, sillä turkulaiset hakevat pronssisia mitaleita jo kolman kerran peräkkäin kotikaukalossaan. Keväällä 2013 Juhani Tammisen valmentama TUTO Hockey kaatoi pronssiottelussa Jokipojat luvuin 6-4 ja viime keväänä Ismo Lehkosen alaisuudessa toiminut turkulaisnippu vei pronssimitalit Hokin nenän edestä lukemin 4-2.

– Tämä on sellainen peli, missä pelaajat pitkälti määrittävät mitä he peliltä haluavat. Eli onko tämä heille tärkeä tapahtuma vai vähemmän tärkeä tapahtuma. Aika monta peliä ratkaistaan asennepuolella ja tämä on yksi niistä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi ottelua.

Hokin ja TUTOn väliset pronssiottelut

1.4.2006 TuTo – Hokki 4-3 JA
18.3.2009 Hokki – TuTo 3-1
9.4.2014 TUTO Hockey – Hokki 4-2

Hokki ja TUTO Hockey taistelevat pronssimitaleista toisena peräkkäisenä kautena.

Hokki ja TUTO Hockey taistelevat pronssimitaleista toisena peräkkäisenä kautena.

Puolivälierissä LeKin niukasti voitoin 4-3 kaatanut TUTO Hockey joutui taipumaan pronssiotteluun jo kolmantena peräkkäisenä vuotena, vaikka turkulaiset ovat jokaisella kerralla johtaneet välieräsarjaa. Kahtena edelliskautena turkulaiset johtivat välieräsarjaa peräti voitoin 3-1, mutta viime kautena Jukurit ja tänä keväänä liiganousija KooKoo rynnisti vielä TUTOn ohi finaaleihin.

Hokki kaatoi puolivälierissä JYP-Akatemian voitoin 4-2, mutta välierissä Jukurit osoittautui liian vahvaksi mikkeliläisten viedessä ottelusarjan tylysti voitoin 4-0.

– Molemmat joukkueet ovat lähtökohdiltaan pettyneitä. Meidän pettymys tuli jo 1,5 viikkoa sitten ja TUTOlla vasta viime viikonloppuna.

Mestiksen pudotuspelit 2015:

Puolivälierät:
Jukurit – KeuPa HT 4-0
KooKoo – SaPKo 4-3
TUTO Hockey – LeKi 4-3
Hokki – JYP-Akatemia 4-2

Välierät:
Jukurit – Hokki 4-0
KooKoo – TUTO Hockey 4-3

Pronssiottelu:
TUTO Hockey – Hokki

Loppuottelut:
Jukurit – KooKoo

Antti Lehtonen torjuu keskiviikkona Hokin maalilla.

Antti Lehtonen torjuu keskiviikkona Hokin maalilla.

Kokoonpanot

Kajaanin Hokki joutuu lähtemään keskiviikon pronssiotteluun ilman alle 18-vuotiaiden MM-leirityksessä olevaa Jesse Puljujärveä sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa pelaavia Antti Kalapudasta, Miikka Pitkästä ja Niko Mikkolaa. Lisäksi Hokissa pitkään pelannut Saku Mäenalanen on palannut Ouluun.

– Meillä on tuttu tilanne mitä on ollut monta kertaa kauden aikana. Kaikki pelaajat käytettävissä olevat pelaajat ovat myös bussissa mukana, Laukkanen valaisee Hokin pelaajatilannetta.

Myös TUTO-vahti Kaapo Kähkönen on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana, joten turkulaisten maalia vartioinee kajaanilaislähtöinen Kimmo Meriläinen. Linnapaitojen maalilla pelaa keskiviikkona Antti Lehtonen.

18-vuotias Kähkönen onnistui tiistaina maalinteossa jo toistamiseen 1,5 viikon sisään. Tällä kertaa Kähkönen osui alle 20-vuotiaiden maaottelussa. Lauantaina 28.3. KooKoo-sarjassa syntynyt maali on kerännyt YouTubessa jo lähes puoli miljoonaa katselukertaa.

Mestiksen pronssiottelu TUTO Hockey – Hokki keskiviikkona 8.4. kello 18.30 Kupittaan jäähallissa. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi Hokkiklubilla.

Ohessa linkit Kaapo Kähkösen maaleihin.