ENNAKKO: Hokki pyrkii tasoittamaan voitot

Kajaanin Hokin ja Mikkelin Jukureiden välinen välieräsarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa. Jukurit oli maanantain välieräavauksessa parempi etenkin tasakentällisin ja mikkeliläiset pääsivät juhlimaan ensimmäistä kiinnitystä finaalipaikkaan luvuin 4-1.

Hokki joutui taipumaan välieräsarjan avausottelussa Mikkelissä luvuin 4-1. Hokin surmaksi koitui heikko viimeistely ja isäntien kakkosketjun Anthony Guttig (2+1)-Mika Kujanpää (0+4)-Joonas Kalliola (2+1) hurja vire. Kujanpään ketju vastasi kaikista Jukureiden maaleista.

Hokki lähtee keskiviikkona hakemaan kotikaukalossa ensimmäistä kiinnitystä finaalipaikkaan. Haaste on kova, sillä runkosarjan voittanut Jukurit on voittanut edellisestä 20 ottelusta peräti 18. Lisäksi mikkeliläisten taakse ei ole tehty pudotuspeleissä vielä yhtäkään maalia tasakentällisin.

Myös maanantain ottelussa Jukurit pelasi tasakentällisin vahvasti ja se aiheutti linnapaidoille paljon päänvaivaa.

– Meidän pitää pystyä parantamaan tasakentällisin pelaamista kaikilla osa-alueilla. Olimme selvästi Jukureita perässä maalinesto- ja maalintekopelin osalta, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tunnustaa.

– Ottelusarjoissa ei voi kuitenkaan jäädä pitkäksi aikaa kiinni tappioihin ja voittoihin. Kävimme joukkueen kanssa asiat läpi ja siirsimme katseet kohti keskiviikon ottelua, Laukkanen jatkaa.

Lukan taklaus puhuttaa

Maanantain ottelun puhuttavin tapaus sattui ajassa 37:26, kun Jukuri-puolustaja Santeri Lukka taklasi Hokki-vahti Antti Lehtosta päähän. Tilanteesta syntynyt Jukuri-maali hylättiin ja Lukka passitettiin kahden minuutin jäähylle estämisestä.

Lukan taklausta ei kuitenkaan viety kurinpitäjän käsiteltäväksi ja Lukka on näin ollen pelikelpoinen keskiviikon ottelussa Kajaanissa.

Kyseinen tilanne alkaa kohdasta 2:50. Taklaus on nähtävissä parhaiten maalin takana olevasta kamerasta noin 3:30 alkaen.

Mikus palaa kokoonpanoon

Hokki saa keskiviikon otteluun vahvistusta sairastuvalta, kun slovakkihyökkääjä Tomas Mikus palaa linnapaitojen kokoonpanoon. Mikus palaa Hokin ykkösketjuun Balazs Sebokin ja Niko Saarenpään rinnalle.

Kärppien superjunnu Jesse Puljujärvi puolestaan ottaa paikan Hokin kakkosketjusta Antti Kalaputaan ja Saku Mäenalasen vierestä. Lisää Puljujärven lainapestistä: http://bit.ly/1NboYSF

Jesse Puljujärvi pelaa keskiviikkona Hokin kakkosketjussa.

Jesse Puljujärvi pelaa keskiviikkona Hokin kakkosketjussa.

Myös maanantain ottelun huilannut Timo Niemi palaa keskiviikkona linnapaitojen kokoonpanoon. Hokin maalilla kuitenkin jatkaa Antti Lehtonen.

Jukureiden sairastupa on tiettävästi edelleen tyhjänä. Mikkeliläisten maalilla jatkaa pudotuspeleissä kiekot torjuntaprosentilla 96,94% pysäyttänyt Ronan Quemener.

1. välieräottelun tilastot:

Maalit:
0:48 1-0 Kalliola (Kujanpää-Forsström)
12:27 2-0 Kalliola (Guttig-Kujanpää)
25:55 3-0 Guttig (Kujanpää)
38:14 3-1 Pitkänen (Kalapudas-Pälve) YV
44:27 4-1 Guttig (Kalliola-Kujanpää)

Torjunnat:
Ronan Quemener 9+11+2=22
Antti Lehtonen 8+11+10=29

Jäähyt:
Jukurit 4 x 2min
Hokki 5 x 2min

Yleisöä: 1354

2. välieräottelu Hokki – Jukurit keskiviikkona 25.3. Kajaanin jäähallissa kello 18.30 alkaen. 

Lipunmyynti Hokin toimistolta kello 9-15 välisenä aikana, jäähallin lippuluukulta kello 17.00 alkaen tai osoitteesta http://bit.ly/19bMW2K.