Entinen Hokki-legenda Teppo Virta on poissa

Yhteisöämme on kohdannut suuri suru. Entinen Hokki-pelaaja Teppo Virta on poissa. Hän nukkui pois viime yönä 57 vuoden iässä.

Virta pelasi Hokissa kaudet 1987–1993 ja 1996–1997. Hänet varattiin vuonna 1981 NHL:ään 7. kierroksella numerolla 147 New York Islandersiin.

Peliuransa jälkeen Virta toimi valmennustehtävissä kauden 2014–2015 Arabiemiirikunnissa sekä kaudet 2015–2020 II-divisioonan Kisa-Eaglesissa.

– Teppo oli viimeisen päälle kova Hokki-mies. Hän oli Hokin historian kautta aikojen yksi parhaista pelaajista. Myös peliuran jälkeen hän oli yhteydessä ja seurasi Hokkia viimeiseen asti, Hokin myyntimies Esa Sirviö muistelee.

Hokki-perhe ottaa osaa suureen suruun ja toivottaa voimia läheisille.

Lainaus Aitoa Hokkia -kirjasta

”Tuolla lentokentällä olisi yksi semmoinen kaveri, joka on pitänyt mailaa kädessä ennenkin. NHL-varaukset ja kaikki”, kertoi OP Hakkarainen (Olli) Ryypölle ja kehotti ottamaan yhteyttä.

Kaverin nimi oli Teppo Virta. Hän oli Turun Palloseurassa uransa pelannut, New York Islandersin varaama pelimies, joka oli jo jättänyt liigajäät taakseen. Ryyppö otti yhteyttä. Lennonjohtaja Virta tuli käymään. Sovittiin, että pelimiehelle voi maksaa pientä korvaustakin, mikä oli kaupungin kiekkopiireissä koko lailla uutta.

Pelillisesti tapahtui samalla hetkellä todella iso harppaus. Niin iso, ettei sellaista oikeastaan uskoisi edes tulevan. Hetkessä selvisi kaikille, mikä erottaa kolmosdivarin miehet entisestä liigamiehestä – kovuus, pelinluku, taito, tieto ja tässä tapauksessa ennen kaikkea rannelaukaus.

Ensituntumaa Virran kykyihin saatiin Kuhmossa pelattu pm-turnauksessa. Hokki voitti turnauksen. Virran debyytti sujui hyvin alkua lukuun ottamatta. Hän pisti alimpana miehenä kiekon suoraan vastustajan lapaan, kaveri kiitti ja pisti kiekon verkkoon. Virta ei jäänyt jäälle asiaa taivastelemaan, vaan luisteli vauhdilla oman vaihtoaition eteen, risti kätensä, katsoi valmentajaa silmiin ja sanoi anovasti:

”Anteeksi”

– – – –

Hokki turvasi monessa ottelussa Virran hyvyyteen ja rannelaukaukseen. Sen muistaa hyvin ensimmäiseltä Virran pelikaudelta myös Puolangan Ryhti, joka johti kahden erän jälkeen 7–4 tai jotain. Kuumeinen Virta katseli peliä sivusta pari erää ja pelimiehen tuska nousi sen verran kovaksi, että puki varusteet päälle kolmanteen erään. Tuloksena viisi maalia ja joukkue lähti kotimatkalle hymyssä suin. Puolangan maalivahti oli kaikkein yllättynein. Punaviivalta tullut rannepiiska kilahti takana niin, ettei sitä ehtinyt edes kunnolla näkemään. Tällaista oli nähty aikaisemmin vain isoissa kisoissa.