Epäonnekas Hokki joutui taipumaan Jukureille

Hallitsevan mestarin Mikkelin Jukurien vieraaksi matkustanut Kajaanin Hokki kärsi niukan vierastappion Jukureille luvuin 4-2 (3-0, 0-1, 1-1). Hokki nousi 3-0 tappioasemasta jo maalin päähän, mutta tasoitukseen asti kajaanilaisten rahkeet eivät riittäneet.

Eilisessä KooKoo-ottelussa avauserän jälkeen 3-0 johtanut Hokki koki tänään saman kohtalon kuin kouvolalaiset eilen. Jukurit siirtyi avauskympillä 2-0 johtoon kahdella pikamaalilla, kun Joonas Koskinen (2+0) ja Niklas Tikkinen laukoivat kiekon ohi ottelussa 30 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Sarvipaidat iskivät vielä kertaalleen erän viimeisellä minuutilla, kun avausosuman tehnyt Koskinen iski illan toisen maalinsa ylivoimalla.

– Jos sinä et ole henkisesti läsnä kilpailusuorituksessa, niin tässä sarjassa ja varmaan muissakin sarjoissa se urheilijan osaaminen ei tule sitten kentällä näkyviin. Tulee näkyviin vain se huono päivä ja se ei välttämättä ole kovin raponen. Jätettiin Seppänen yksin, oltiin siinä hänen ympärillään ja vähän lorotettiin hänen niskaan keltaista, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertailee avauserän tapahtumia.

Voimasuhteet kääntyvät päälaelleen

Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät täysin päälaelleen, kun Hokki otti pelin täysin hallintaansa. Vain todellinen epäonni esti kajaanilaisten maalintekoaikeet. Erän puolenvälin jälkeen Hokki pääsi pelaamaan ylivoimalla viidellä kolmea vastaan, mutta Teddy Da Costan ylärimalaukausta lähemmäs kajaanilaiset eivät pääseet. Heti perään Jarkko Heikkisen pystysyöttö löysi Veikko Karppisen, joka pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta. Ohi suuntautuneen harhautuksen lisäksi Karppinen pääsi yrittämään maalintekoa vielä rangaistuslaukauksesta, mutta Hokki-kasvatin laukaus suuntautui Jukuri-maalin ylärimaan.

Heti seuraavassa vaihdossa läpiajoon pääsi Teemu Virtala, jonka laukausen torjui läpi ottelun Jukureita pystyssä pitänyt Tadeas Galansky. Hokki onnistui kuitenkin erän lopussa maalinteossa, kun Virtala ampui kiekon ohi Galanskyn nollakulmasta. Esityön kultakypärän kauden 11. osumaan tekivät Da Costa ja Clemens Unterweger.

– Me itse johdettiin eilen avauserän jälkeen KooKoota 3-0 ja toinen erä oli silloin tosi tiukka. Pystyttiin nostamaan tasoa toiseen erään ja meillä oli hyvät mahkut tulla iholle. Vastustajan maalivahti oli hyvä silloin kuin piti olla ja hän antoi joukkueelleen toivoa sekä uskoa, Mattila toteaa.

Hokin kiri ei riitä

Kolmas erä eteni pitkään maalittomana, kunnes reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria ottelukohtaisella sopimuksella Kajaanissa pelaava Samu Pitkänen iski Hokin maalin päähän komeiden harhautusten pääteeksi. Esityön alkukauden TUTOssa pelanneen Pitkäsen Hokki-visiitin kolmanteen maaliin tekivät Samu Pyykkönen jaMiska Humaloja. Hokki pääsi vielä lopussa yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta maali jäi syntymättä. Lopullisen ratkaisun ja loppulukemat 4-2 tyhjillään ammottaneeseen Hokki-maaliin iski Niko Laakkonen.

– Tottakai kun olet avauserän jälkeen tappiolla 3-0, niin siinä on pitkä matka voittoon. Aina siihen tulee kuitenkin mahdollisuus ja mun mielestä meillä oli paikat tulla rinnalle, mutta tänään se ei kuitenkaan onnistunut. En olisi kuitenkaan huolissaan siitä asiasta, kun me ollaan onneksi saatu riittävän monta osumaa tällä kaudella. Taidettiin saada tänään sadan maalin raja rikki, Mattila jatkaa.

Erityisen tyytyväinen Hokki-käskyttäjä oli kuitenkin ottelun jälkeen pidettyyn joukkuepalaveriin.

– Vaikka tappio on aina perseestä, niin hyvälle tuntuu tuo palaveri mikä joukkueen kanssa pelin jälkeen käytiin. Nuo puheenvuorot, mitä pelaajat käytti tuolla äsken kopissa, niin siitä tuli itselle helvetin hyvä tunne, sillä meidän joukkue on sydämellä läsnä tässä projektissa. He haluavat kantaa vastuunsa niistä asioista, mihin he voivat vaikuttaa. Lisäksi me ollaan yhdessä joukkueen kanssa laadittu taktiikoita eri peleihin vaikka välillä ne menee metsään. Valmentaja kantaa vastuun niistä taktiikoista ja urheilija suorittamisesta. Nuo keskustelut jätti todella hyvän maun siitä, että meidän pelaajat kantaa kortensa kekoon ja ovat varmasti valmiita antamaan seuraavassa pelissä enemmän, Mattila iloitsee.

Hokki jatkaa pelejään tulevana keskiviikkona, kun Kajaaniin vieraaksi saapuu Joensuun Jokipojat.

pyykkonen

Samu Pyykkönen kirjautti Mikkelissä kauden toisen tehopisteensä.