Epin kesämietteet: Keskuskentältä Vimpeliin – Hokki 50 vuotta!

Siitä on kulunut pian 50 vuotta, kun kajaanilainen edustuskiekkoilu siirrettiin Kajaanin Palloilijoiden alta Kajaanin Hokiksi. Hokin perustamiskirja allekirjoitettiin 26.8.1968 ja ensimmäinen puheenjohtaja oli Pekka Jaala.

Hokki sai KalPalta sarjapaikan perussarjaan ja lisäksi varusteita sarjan aloittamista varten. Hokki pelasi nykyisen keilahallin paikalla vuoteen 1976 asti, jonka jälkeen sen paikalle rakennettiin uimahalli ja Hokki siirtyi Vimpelin urheilukeskukseen.

Itsellä ensimmäiset muistot Hokista on noin 45 vuoden takaa, jolloin Hokki pelasi kiihkeitä paikallispelejä Sotkamon Jymyä, Suomussalmen Palloseuraa, Kuhmon Kivaa ja Paltamon Urheilijoita vastaan.

Olosuhteet olivat välillä mitä sattuu. Oli lumisadetta, oli vesisadetta, oli myös hyviä kelejä. Kausi kesti yleensä joulukuusta helmikuun lopulle.

Kajaanin jäähalli valmistui vuonna 1989, joten pian tulee täyteen 30 vuotta halliaikaa. Jäähalli mullisti kajaanilaisen kiekkoilun ja kaupunkiin tuli jääkiekkobuumi. Silloin hallissa oli paljon väkeä jo harjoitusotteluista lähtien.

Siitä lähti kajaanilaisen kiekkoilun nousu ensin II-divisioonaan ja siitä pikkuhiljaa eteenpäin kohti nousua Mestikseen vuonna 2002. Mestis-aikaa kesti 15 vuotta, jonka kirkkaimpana kruununa oli Mestiksen mestaruus vuonna 2007.

Epi aloittaa syksyllä 20. kauden Hokissa.

20 vuotta myyntityötä Hokissa

Itse olen ollut Hokin palveluksessa myyntimiehenä vuodesta 1999, joten nyt alkaa minun 20:s kausi Hokissa. Olen ollut viiden eri puheenjohtajan palveluksessa ja roolini puheenjohtajan apuna on ollut Hokin myyminen yrityksille. Olen pyrkinyt keräämään rahaa, jotta pystyisimme ylipäätään pelaamaan Kajaanissa jääkiekkoa.

50 vuoden aikana Hokissa on ollut kaksi yhdistystä: Kajaanin Hokki ry ja Kajaanin Edustushokki ry. Ne ovat lopettaneet toimintansa taloudellisista syistä.

Nyt vuoden ajan toimintaa on pyörittänyt Hokki Kainuu Oy. Uusi alku oli pelastus kajaanilaiselle edustuskiekolle. Puheenjohtaja Pasi Halosta lainatakseni se oli aivan hiuskarvan varassa, että kajaanilainen kiekkoilu olisi loppunut kokonaan.

Leveillä hartioilla on hyvä tehdä töitä

Pasi Halosen johtamalla uudella yhtiöllä on selkeästi leveämmät hartiat viedä asioita tulevaisuudessa eteenpäin. Ja ennen kaikkea yhtiössä on tällä kertaa nuorta ja innostunutta väkeä, jotka haluavat kehittää seuraa ja kliimaksina viedä seuran lähivuosina Mestikseen.

Ikääntyminen voi olla monessa kajaanilaisessa seurassa tulevaisuudessa iso ongelma, joten siinä mielessä Hokilla on helevetin hyvä tilanne.

Tässä vaiheessa haluan kiittää Jorma Säkkistä (KPK), Arvo Toivaista (AC Kajaani) ja Jarmo Anttosta (Haka), jotka ovat jaksaneet tehdä pitkän päivätyön kajaanilaisten urheiluseurojen puheenjohtajina. Teidän työnne on varmasti ollut haastavaa.

Harjoitushallin rakentaminen alkaa syksyllä 2018. Halli valmistuu keväällä 2019,

Uusi halli, uusi buumi?

Nyt uuden harjoitusjäähallin ja kilpajäähallin remontin myötä näen, että Kajaanissa on aineksia uuteen kiekkobuumiin. Ensi kaudella edustusjoukkueessa on runsaasti kainuulaisia tulevaisuuden talentteja, joista kehittyy tulevaisuudessa monta SM-liigapelaajaa.

Minun ja nuorten seuratoimijoiden tehtävänä on tehdä Hokissa tulevaisuudessa kiinnostava. Esimerkiksi Tuntematon sotilas oli niin kiinnostava elokuva, että kaikki kävivät katsomassa sen.

Haluamme tehdä myös Hokista samalla tavalla kiinnostavan. Tulkaa siis syksyllä tutustumaan uuteen kainuulaiseen Hokki-joukkueeseen!

Toivotaan hyvää kesää kaikille Hokki-faneille, talkoolaisille ja muille Hokki-mielisille! Kohta se alkaa!

Terveisin,
Epi
ISOLLA Hokki-sydämellä jo 20 vuotta!

PS. Törmäillään markkinakadulla!