Epin loki

Arvoisa Kajaanin Hokin ystävä,

Kausi on ollut raskas meille kaikille. Painetila seuran organisaatiossa, pelaajissa ja valmennuksessa on ollut kova. Kaikkien onneksi saimme varmistettua Mestis-paikan viimeisessä karsintaottelussa hienon kotiyleisön edessä.

Ennen kautta joukkueen tavoitteena oli runkosarjan voitto. Tavoite oli kova, mutta hopean ja pronssin jälkeen sitä voi pitää realistisena. Urheilussa menestyminen on kaiken a ja o. Asetetussa tavoitteessa emme tällä kaudella onnistuneet ja siitä myös kannamme vastuun.

Se, että miksi menestys jäi tällä kaudella heikoksi, jää valmennuksen, pelaajien ja pelaajakoordinaattorin analysoitavaksi. Ensi kaudeksi tehdään varmasti toimenpiteitä, jotta Hokki saadaan palautettua sinne minne se kuuluu, eli Mestiksen kärkeen.

Menneeseen ei voida kuitenkaan enää voida vaikuttaa ja katseet on jo suunnattu tulevaan.

Ensi kauden rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Päävalmentaja Jari Laukkanen jatkaa myös ensi kaudella ja meillä on täysi luotto valmennukseen. Lisäksi meillä on jo kahdeksan jatkosopimusta tehtynä. Lisää varmasti kuullaan lähiaikoina.

 

Taloudesta

Monia varmasti mietityttää Hokin taloudellinen tilanne. Paikallisissa sanomalehdissä näitä asioita onkin jo jonkun verran pyöritelty, mutta kerrotaan asiat vielä kertaalleen.

Haluamme tuoda asiat julki rehellisesti, sillä emme usko, että asioiden vääristely palvelee ketään.

Viime kaudella teimme positiivisen tuloksen, mutta tällä kaudella tulos painuu pakkaselle. Negatiivinen tulos johtuu pääosin pienentyneistä pääsylippu- sekä ottelutapahtumatuotoista.

Ensi kaudella pyrimme panostamaan ottelutapahtumaan ja pelaamaan sellaista kiekkoa, että kainuulainen kiekkoyleisö palaa lehtereille. Nämä karsintaottelut kuitenkin osoittivat, että Hokki on tärkeä asia kainuulaisille ja se halutaan pitää edelleen Mestis-kartalla. Siitä olemme hyvin ylpeitä.

Talouden huono tila johtuu negatiivisesta pääomasta, joka on syntynyt pitkällä aikavälillä syntyneistä pienistä tappioista. Ne ovat konkretisoituneet pitkässä juoksussa, mutta velat ovat vielä täysin hoidettavissa.

Pitää muistaa, että Kajaanin Edustushokki on toiminut samalla Y-tunnuksella vuodesta 1993 lähtien ilman yksityistä ulkopuolista rahoittajaa, joka löytyy lähes kaikista muista suomalaisista pääsarjajoukkueista.

Jos meillä olisi iso ulkopuolinen rahoittaja, ei meillä olisi myöskään velkaa.

Toki tarvitsemme nopeasti rahaa toiminnan pyörittämiseen. Sinänsä kauden päättyminen on meille hyvä asia, sillä pelaajien sopimukset loppuivat pääosin maaliskuun aikana ja seuraavan kauden palkanmaksut alkavat elo-syyskuussa. Pelaajien palkat on maksettu ajallaan, eikä niitä ole rästissä.

Otamme nöyrästi vastaan vinkkejä siihen, mistä voisimme saada uusia tukijoita ja tulonlähteitä. Jokainen varmasti tuntee kaveripiirissään Hokkia seuraavia liikemiehiä, jotka voisivat auttaa seuraa. Oli tuki sitten rahallista tai aineellista.

Yksi mahdollisuus tulevaisuudessa on Hokin yhtiöittäminen. Organisaatio on henkisesti niin kovilla, että talous on saatava tasapainoon kolmen vuoden aikavälillä.

Viime kauden positiivinen tulos antaa meille uskoa myös tulevaan. Tälle kaudella onnistuimme nostamaan yhteistyösopimusten arvoa, vaikka pelillinen menestys ei ollut toivottua. Se kertoo siitä, että Suomessa ja etenkin Kainuussa on alkamassa uusi noususuhdanne, ja siihen me myös vakaasti uskomme.

Tietoa minun tilasta

Henkinen terveys on ollut kovilla. Etenkin tällä kaudella olen ollut kovilla johtuen taloudellisesta tilasta ja heikosta pelillisestä menestyksestä. Sarjapaikan varmistaminen pelaamalla oli valtava helpotus.

Minulle tehtiin vuonna 2014 hoitosuunnitelma oman fyysisen terveyden kohentamiseksi. Ilokseni voin todeta, että suunnitelma on onnistunut erinomaisesti. Toinen suunnitelma tehdään kevään aikana ja tavoitteenani on, että voin juhlia kahden vuoden päästä 20-vuotista taitelijauraa Hokissa.

Isolla Hokki-sydämellä,
Epi P.A. Sirviö
Elämäntaitelija

Aurinkoista kesää!