Epin palsta: 23. kausi Hokissa alkaa tästä!

Takana on erittäin raskas kausi. Seurojen piti elää tällä kaudella päivä tai jopa tunti kerrallaan. Välttämättä pelipäivän aamunakaan ei tiedetty varmuudella, pelataanko tänään vai ei.

Kausi starttasi lupaavasti harjoitusotteluilla muun muassa Kärppiä vastaan. Silloin meillä hallissa oli katsomolohkot ja halliin tuli hyvin väkeä. Runkosarjan käynnistyttyä koronaluvut alkoivat nousta ja Mestikseen tuli yhtenä ensimmäisistä sarjoista maskipakko. Tämä näkyi väistämättä yleisömäärissä, vaikka turvajärjestelyt toimivatkin hienosti.

Siinä vaiheessa peli näytti vähän aukeavan, katkaisi korona joulukuussa Mestis-kauden. Elimme pitkään epävarmuudessa, jatkuuko kausi vai ei. Lopulta kausi saatiin vietyä läpi, mikä oli isossa kuvassa meidän loppusijoituksesta huolimatta positiivinen asia.

 

Taaksepäin ei kannata sen enempää katsella. Menneeseen ei voi vaikuttaa, mutta tulevaan voi. Mikäli haluamme Hokin pelaavan tulevaisuudessa tasaisesti Mestiksen kärkisijoista, tulonlähteitä on löydettävä lisää.

Seuran budjetti pyörii tällä hetkellä 500 000 ja 600 000 euron välillä, mutta tulevaisuudessa tuo summa pitää saada lähemmäs miljoonaa. Tarvitsemme tulovirtoja myös muualta kuin hallin kautta.

Tulevaisuudessa tässä auttavat mahdolliset TV-tulot sekä muut liiketoiminnan tuotot, joista meillä on jo tehtynä erilaisina suunnitelmia. Lisää ideoita kuitenkin kaivataan ja niitä otamme lämpimästi vastaan.

 

Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on käynnissä. Osittain pelaajasopimuksien tekemistä on hidastanut pitkälle jatkunut Mestis-kausi. Pasi Räsänen on tuonut uutena valmentajana paljon vetovoimaa Hokin ympärille ja saamme varmasti kilpailukykyisen joukkueen tulevalle kaudelle.

Kaudella 2021–2022 tavoitteena on paikka pudotuspeleissä. Siitä ei tingitä. Samalla taloudellisesti tähtäämme vähintään nollatulokseen.

 

Tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia Hokki-faneja, yhteistyökumppaneita, talkoolaisia ja koko Hokki-perhettä kaudesta 2020–2021, mikä jää varmasti mieleen erikoisuuden takana.

Isot kiitokset kuuluvat myös koko Hokin toimiston väelle. Raskaasta kaudesta huolimatta toimijat noudattivat hallituksen antamaa budjettikehystä. Viivan alle jää plussatulos, joka on tässä maailmantilanteessa kova suoritus.

Omasta jatkosta tiedän sen verran, että edessä on paljon vähemmän vuosia kuin niitä on takana. 22 vuotta olen saanut toteuttaa unelma-ammattiani olemalla myyntimiehenä Hokissa. Siitä iso kiitos Hokin nykyisille ja entisille esimiehille. Tulevista kausista en voi muuta sanoa kuin ”mitä Epi sanoi lumihangessa” eteenpäin.

Loppuun haluan onnitella pitkän linjan kainuulaisia urheilumiehiä Jorma Säkkistä ja Arvo Toivaista Kainuun urheilugaalassa saamistaan palkinnoista.

 

Mukavaa vappua ja kesän odotusta!

Terveisin,
Epi