Erno Räisänen: ”Joukkueessa on helkkarin hyvä pöhinä päällä”

Kajaanin Hokki aloittaa ylemmän jatkosarjan ottelut lauantaina. Hokki matkaa hallitsevan mestarin JHT:n vieraaksi.

Hokin jääharjoituksissa on nähty viikon ajan energinen ja fyysinen joukkue.

– Treenien intensiteetti on kasvanut ja sinne on tullut lisää fyysisyyttä. Se on vain hyvä juttu, sillä pudotuspeleissä meiltä vaaditaan enemmän fyysisyyttä, laitahyökkääjä Erno Räisänen sanoo.

– Joukkueessa on helkkarin hyvä pöhinä päällä. Jätkillä on paljon virtaa tehdä hommia ja pääsemme nyt koviin otteluihin kiinni.

Runkosarjassa Hokki voitti molemmat joukkueiden keskinäiset kohtaamiset. Kalajoella Hokki oli vahvempi luvuin 2–6 ja Kajaanissa 8–5.

– Odotan kovaa kamppailupeliä. Kalajoella on pieni kaukalo ja vastassa vahva kamppailujoukkue, joten se ratkaisee ottelun, kumpi on vahvempi maalinedustoilla, Räisänen arvioi.

Erno Räisäsen mukaan intensiteetti harjoituksissa on noussut. (Kuva: Tuomas Juntunen)

IPK-lainasta hyviä eväitä reppuun

Räisänen on iskenyt tällä kaudella 31 otteluun tehot 16+20=36. Hyvä alkukausi palkittiin viime viikonloppuna kahden ottelun lainapestillä sarjaporrasta ylempänä pelaavan IPK:n riveissä.

– Iisalmen reissusta jäi hyviä eväitä reppuun. Sain kokemusta ylemmän sarjatason peleistä ja nyt olen viisaampana, mitä Mestiksessä pelaaminen vaatii.

– IPK:ssa ei peruuteltu yhtään, vaan kiekon kanssa pelattiin aina ylöspäin. Peli oli nopeampaa ja kamppailukovuus Suomi-sarjaa kovempaa.

Räisänen hyökkää lauantaina yhdessä Jesse Niskasen ja Markus Stillin kanssa.

– Still on kova vääntäjä ja Jesu (Niskanen) löytää hyviä syöttöpaikkoja. Jesun kanssa olen pelannut paljon aiemminkin ja saamme hyvän trion kasaan.

Kapteeni Niko Saarenpää palaa lauantaina Hokin kokoonpanoon. Saarenpää hyökkää yhdessä Jesperi Viikilän ja Heikki Klemetin kanssa. JHT-ottelusta puuttuvat loukkaantuneet Jimi Nylund ja Jussi Vikholm.

Teemu Kemppainen ja Henri Kyllönen hyppäävät viikonlopuksi A-junioreiden mukaan vieraskiertueelle.

Jatkosarjan otteluohjelma

La 26.1. klo 17.00 JHT–Hokki
La 2.2. klo 17.00 Hokki–D-Kiekko
La 9.2. klo 17.00 Hokki–K-Espoo
Su 10.2. klo 16.00 Hokki–Pyry
La 16.2. klo 17.00 FPS–Hokki
Su 17.2. klo xx.xx HCIK–Hokki
La 23.2. klo 17.00 Hokki–Hunters