Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleja kisataan helmikuussa 2021 myös Kajaanin jäähallissa – Yle näyttää kisojen huippuhetket

Kainuussa vietetään helmikuussa 2021 todellista urheilun juhlaa, kun Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF) järjestetään Vuokatissa 6.-13.2.2021. Kisoihin odotetaan yhteensä noin 1700–1800 osallistujaa.

Myös Kajaanin jäähalli sekä harjoitusjäähalli ovat kisoissa isossa roolissa, sillä poikien ja tyttöjen jääkiekkoturnaukset pelataan Kajaanissa.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti. Jääkiekon lisäksi muualla kilpailuja käydään Lahdessa, jossa ratkotaan mäkihypyn ja yhdistetyn mestaruudet.

EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003–2006 syntyneet urheilijat. Kaikkiaan 48 Euroopan maata on vahvistanut osallistumisensa. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Yle näyttää kiekkoturnauksen ratkaisuottelut Kajaanista

EYOF-kisojen mediakumppanina toimii Yle, jonka kanavilla nähdään päivittäin vaihtuvan lajin loppukilpailu.

– Nuorten Olympiafestivaalien televisiointi on Yle Urheilulle merkittävä tuotannollinen panostus. Uskomme, että tämä harvinaislaatuinen tapahtuma edistää suomalaista urheilukulttuuria ja tuo nuorille urheilijoille kaivatun mahdollisuuden kilpailla ja päästä esiintymään laajemmalle yleisölle, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

– Viikon aikana kisataan monessa lajissa. Myös meidän tuotantomme esittelee laajasti tapahtumaa, sillä näytämme joka päivä erikoislähetyksissä eri lajien loppukilpailut. Ylen linjan mukaisesti televisioimme päivittäin sekä tyttöjen että poikien kisat, Yle Urheilun vastaava tuottaja Jouko Jarva kertoo.

Kisat on järjestetty aiemmin Vuokatissa vuonna 2001, jolloin myös osa turnauksen jääkiekko-otteluista pelattiin Kajaanissa. Tuolloin kiekkoturnauksessa nähtiin muun muassa Aleksander Ovetshkinin ja Valtteri Filppulan kaltaisia huippunimiä.

Poikien kiekkoturnaus

Lohko A: Ruotsi, Tšekki, Suomi
Lohko B: Venäjä, Valko-Venäjä, Latvia

Tyttöjen kiekkoturnaus

Lohko A: Venäjä, Tšekki, Sveitsi
Lohko B: Suomi, Ruotsi, Slovakia

Kisojen viralliset sivut

 

KUVAT: Tuomas Juntunen