Fysiikkavalmennukseen todellinen huippunimi – Mikko Korhonen liittyy Hokin taustoihin

Kajaanin Hokin valmennustiimiin tulevaksi kaudeksi liittyy fysiikkavalmentajaksi joukkueeseen tuleva Mikko Korhonen. Hän aloitti Hokin joukkueen fysiikkavalmentamisen tällä viikolla.

Aiempaa kokemusta Korhosella on fysiikkavalmennuksen puolelta AC Kajaanista vuodelta 2016 ja 2017. Joukkuelajeista hänellä on laajasti kokemusta Sotkamon Jymystä yli kymmenen vuoden ajalta.

”Doksa” tulee Hokkiin hyvillä fiiliksillä.

– Olen tässä lähes 10 vuotta pyrkinyt kehittymään valmentajana ja aina pyrkinyt menemään mahdollisuuksien mukaan uutta kohti. Olen innoissani, pääsen haastamaan itseäni uudessa jutussa ja tekemään uusia tehtäviä, Korhonen kommentoi.

Aiempaa kiekkotaustaa Korhosella ei ole. Jääkiekkoilijan fysiikkavalmennuksesta hän kuitenkin tietää ja keskusteluyhteys alan valmentamiseen hänellä on muun muassa parin liigaorganisaation fysiikkavalmentajan kanssa.

– Olen ensimmäistä kertaa jääkiekkojoukkueen valmennuksessa, mutta en näe sitä ongelmana. Lajin vaatimukset on tiedossa ja tiedän kuinka voimaa, nopeutta ja energiantuottoa kehitetään nousujohteisella harjoittelulla.

Mikko Korhonen aloitti Hokin pelaajien fysiikkavalmennuksen tällä viikolla.

Kesätreeneihin Korhosen näkemyksen mukaan eri kehityskohteita pitää jaksottaa aikaisempaa enemmän.

– Kesätreenaamisessa esimerkiksi ei kannata yrittää kehittää kaikkea koko aikaa, vaan periodisoida kehitettäviä ja ylläpidettäviä ominaisuuksia. Pitää uskaltaa kehittää yhtä-kahta juttua kerralla, joita voi jalostaa lajin puolelle. Painopisteet muuttuvat sitten pitkin kesää.

Hän näkee, että kesäharjoittelulla on myös tärkeä rooli loukkaantumisten ennaltaehkäisyssä.

– Täytyy myös muistaa että oheisharjoittelun rooli suorituskyvyn lisäämisen ohella on toimia vammojen ennaltaehkäisijänä. Jääkiekossakin, kuten monessa muussakin urheilulajissa, itse lajiharjoittelu kuormittaa kroppaa epätasaisesti. Oheisharjoittelulla pyritään siten tasaamaan tätä kehoon muodostuvaa kuormituksellista epätasapainoa.

– Loukkaantuneesta pelaajasta ei ole joukkueelle paljoa hyötyä, Korhonen lisää.

Pitkän uran Sotkamon Jymyssä tehneellä Korhosella on taskussaan yhteensä 10 kultamitalia Superpesiksessä. Kahdeksan niistä hän keräsi pelaajana ja kaksi pelinjohtajana.

– Olen saanut olla menestymässä pelaajana ja valmentajana, eikä siitä varmasti ole haittaa. Olen ollut kunnianhimoisissa paikoissa, joissa sitä menestystä odotetaan. Menestyminen on lopputulosta hyvästä arjesta.

– Kun opin tuntemaan pelaajia paremmin, niin pystyn varmasti auttamaan valmennuksellisesti heitä myös laaja-alaisemmin urheilijana.