Haastattelussa päävalmentaja Petri Mattila

Harjoitusottelut alkavat ensi keskiviikkona ja Mestiksen runkosarjan avaukseenkin on enää noin kuukausi. Päätimme jututtaa joukkueen päävalmentaja Petri Mattilaa hieman tulevaan kauteen liittyen.

Moi Petri. Nyt siis lähtee kolmas kausi sinulle joukkueen peräsimessä. Mitkä ovat ihan päällimmäiset ajatukset tulevaan kauteen?

– Odottavat ja innostuneet, niinkuin aina ennenkin tässä vaiheessa vuotta. Koetetaan hakea siirtymistä taas se yksi askel eteenpäin. Siis poimia näiltä kahdelta edeltävältä kaudelta niitä hyviä asioita ja yhdistellä niitä niin, että tällä kaudella pelattaisiin mitaleista.

Harvoin tulee valmentajilta kysyttyä, mutta mitkä ovat sinun henkilökohtaiset tavoitteesi valmentajana?

– Kyllä tällä hetkellä päällimmäinen tavoite on tietenkin tässä Kajaanin Hokissa ja siinä, että saataisiin se viimeinen silaus aikaiseksi tässä projektissa. Se on siis lähitulevaisuuden tavoite. Sitten pidemmällä tähtäimellä ajattelen, että haluaisin nähdä myös kansainvälistä jääkiekkoa lähempää, koska näitä Suomen sarjoja on tullut koluttua jo aikalailla. Onnistuminen tällä kaudella avaisi varmasti ovia myös siihen suuntaan.

Millaista jääkiekkoa Petri Mattila haluaa itse nähdä tulevalla kaudella joukkueensa pelaavan?

– Kyllä pyrkimyksenä olisi nopeuttaa peliä viime kausista. Tavoitteena olisi saada kiekkoa varsinkin omasta päästä nopeammin liikkeelle. Se vaatii varsinkin puolustajilta muutoskykyä edelliskausiin nähden, että avauspelaaminen nopeutuisi. Hyökkäyspelissä haluan nähdä suoraviivaisemman joukkueen kuin edelliskausilla. Puolustuspelissä on kuitenkin tapahtunut ne suurimmat muutokset.

Joukkueen runko on pysynyt edelliskausista varsin hyvin kasassa. Millaisia lisäyksiä olisi vielä hakusessa?

– No kyllä voi sanoa, että runko on aikalailla sama. Muutama kaverihan sinne nyt on tullut uusina kasvoina. Vielä me tarvittaisiin sinne ykkös- ja kakkosketjuun muutama pelimies. Vielä etsitään sitä terävintä kärkeä, jolta löytyy taito ratkoa pelejä. Myös puolustukseen olisi vielä yksi profiilipelaaja hakusessa.

Kun joukkue marssii kajaanilaisyleisön eteen ensimmäiseen harjoituspeliin Jokipoikia vastaan, niin ketä heidän kannattaisi erityisellä tarkkaavaisuudella seurata? Onko siellä mielenkiintoisia uusia nimiä ja ketkä on ne jätkät, joilta odotat sitä viimeistä läpimurtoa tällä kaudella?

– Totta kai Ranskan maajoukkueessa esiintynyt Anthony Guttig on varmasti sen kaliiberin pelimies, että kannattaa seurata. Niskakankaan Artun paluu yhden TuTossa vietetyn kauden jälkeen on kajaanilaisyleisölle varmasti mieluinen uutinen. Toki Teemu Virtalalle soisi viimein terveen kauden ja tällä hetkellä mies on kyllä terve ja täysin kunnossa. Läpimurtoa voisi odottaa Riku Toivolta. Mies on kehittynyt kausi kaudelta, mutta se viimeinen kirsikka kakun päältä vielä uupuu, joka tarvitaan jos meinaa liigaympyröihin nousta.

Otetaan vielä loppuun leikkimielinen arvauskierros, joka voidaan kauden päätteeksi tarkistaa. Eli montako pistettä Kajaanin Hokki ja sen paras pistemies keräävät tulevalla kaudella?

– Nyt pistit kyllä pahan. En rupea sen kummemmin kyllä arvailemaan. Sanotaan, ettei mitään väliä, kunhan molemmissa tapauksissa pisteitä on paljon.

 

teksti: Joona Ylönen