Haastattelussa uusi päävalmentaja Jari Laukkanen

KalPan päävalmentaja puolitoista kautta toiminut Jari Laukkanen siirtyy Hokin päävalmentajaksi 1+1 vuotisella sopimuksella. Haastattelimme uutta Hokki-käskyttäjää heti tuoreeltaan sopimuksen julkistamisen jälkeen.

Minkälaisia ajatuksia Mestiksessä valmentaminen herättää?

– Mestis on minulle valmentajana uusi sarjataso. Valmentamisessa pitää olla se intohimo valmentamiseen sekä itse peliin ja mielestäni Hokki tarjoaa molemmat. Se antaa lisämotivaatiota ja lisää intohimoa itse peliä kohtaan. Hokki on lisäksi Mestis-tasolla hyvin arvostettu organisaatio.

Jari Laukkanen siirtyy Hokin päävalmentajaksi 1+1 vuotisella sopimuksella.

Laukkanen kuvailee itseään analyyttiseksi sekä pelaajia auttavaksi valmentajaksi.

Millainen valmentaja on Jari Laukkanen?

– Sanoisin olevani aika analyyttinen omasta tekemisestä. Ja jos näitä haluaa joihinkin kategorioihin jakaa, niin pidän itseäni pelaajien auttajana. Koen valmentamisen sellaisena asiana, että valmentajan tehtävä on auttaa pelaajia. Asioita harjoitellaan ja itse harjoitustilanteessa tehdään se tarvittava työ. Mutta kun mennään itse peliin, niin minun ajatuksissa se peli on selkeästi pelaajien peli.

Minkälaisena näet eron Liigan ja Mestiksen välillä?

– Tämän vuoden puolella kävin katsomassa vähän reilut puolenkymmentä Mestis-peliä, niin isoin ero jonka näki heti ensimmäisestä pelistä on kamppailupelaaminen. Se on selkeästi Liigassa eri tasolla kuin Mestiksessä, mutta en kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän pelaamisen pitäisi olla Liiga-tasoa. Jääkiekko on kuitenkin jatkuvaa kamppailemista. Jos miettii esimerkiksi Liigan finaalisarjan valmentajia, niin kyllä siellä selkeästi Lauri Marjamäen ja Jukka Rautakorven puheissa tulee jatkuvasti esiin sitkeys puolustaa ydintä.

– Omassa ajatusmaailmassa vastustaja joutuu maksamaan ison hinnan tehdäkseen maalin Hokin verkkoon. Eikä se ole pelkästään puolustajien tai senttereiden vastuulla, vaan kamppaileminen on koko viisikon yhteinen juttu.

Kaudella 2013–2014 Hokki sijoittui Mestiksessä neljänneksi. Tulevalla kaudella Hokki pyrkii pelaamaan nopeaa peliä.

Kaudella 2013–2014 Hokki sijoittui neljänneksi. Tulevalla kaudella Hokki pyrkii pelaamaan nopeaa peliä.

Mitä tavoitteita sinulla on ensi kauteen?

– Päällimmäisenä mieleen nousee pelaajien kehittäminen. Mestiksessä on paljon nuoria pelaajia, jotka haluaa mennä urallaan eteenpäin. Pyrin parhaani mukaan työskentelmään, jotta pelaajat kehittyisivät kauden aikana.

Millainen Hokki nähdään kaudella 2014–2015?

– Tässä vasta aletaan rakentamaan tulevan kauden joukkuetta, joten tässä vaiheessa siihen on vaikea vastata, koska en tiedä millaisia pelaajia käytössä. Iso ajatus pelitavallisesti on se, että pelaaminen on nopeaa. Jos mietitään jääkiekkoa vaikka kolmen vuoden päästä Mestis-tasolla, niin ei se pelaaminen ainakaan hitaampaa tule olemaan. Näkisin, että nopealla pelaamisella ja nopealla viisikon toiminnalla on hyvä mahdollisuus menestyä.

– Yhtä lailla puolustussuuntaan niin yksilön tekemä valinta kuin viisikkotasolla aletaan puhua yhteistyön jääkiekosta, niin sitä parempi se on, mitä nopeammin ne asiat saadaan tehtyä.