Hannu Huurinaisesta Suomen kovin Mestis-fani!

Kajaanin Hokin pitkäaikainen kannattaja Hannu Huurinainen, 57, on valittu Suomen kovimmaksi Mestis-faniksi.  Mestis järjesti tempauksen, jossa se etsi Suomen kovinta Mestis-fania. Ylivoimaisen määrän ilmiantoja saanut Huurinainen valittiin lopulta kovimmaksi Mestis-faniksi.

– Tämä valinta tuli täytenä yllätyksenä. En ollut edes kuullut koko äänestyksestä mitään, ennen kuin puhelimet alkoivat soimaan viikolla, Huurinainen naurahtaa.

– Haluan kiittää kaikkia minua tämän asian tiimoilta muistaneita sekä ennen kaikkea muiden Mestis-joukkueiden faneja, jotka ovat ottaneet minut vastaan lämmöllä jokaisella paikkakunnalla.

Huurinainen on seurannut Hokin otteluita aktiivisesti 1990-luvun alusta saakka. Ensimmäiset kosketukset kajaanilaisjoukkueeseen Huurinainen otti jo 1970-luvulla, kun Hokki pelasi kotiottelut ulkojäällä.

Tällä kaudella Huurinainen on seurannut ahkerasti Hokin kotiotteluiden ohella myös paikallisvastustaja IPK:n otteluita Iisalmessa. Tämän päivän Hokki–TUTO Hockey -ottelu on Huurinaiselle jo kauden 39. paikan päällä nähty Mestis-ottelu.

– Jos ei ole pelejä, niin ei voi fanittaa. Voimakas kannastus on paras kiitos joukkueelle, Huurinainen muistuttaa.

Parhaimpana vuotena Huurinainen näki paikan päällä peräti 46 Mestis-ottelua yhden kauden aikana. Keskimäärin pelejä on vuosien varrella kertynyt noin 35 ottelua kaudessa.

Vuosien varrella Huurinainen on nähnyt Hokin hyvät ja huonot ajat. Mieleen on jäänyt myös lukuisia värikkäitä pelaajia. Yksi Huurinaisen suosikeista oli tsekkiläinen Zdenek Eichenmann, joka pelasi Hokissa kaudella 2002–2003.

– Hän on jäänyt vuosien varrelta oikein elävästi mieleen. Hän oli taitava pelaaja hyökkäyspäässä ja osasi myös pelata vahvasti kahteen suuntaan. Toinen vahvasti mieleen jäänyt pelaaja on Vladimir Kolek, Huurinainen muistelee.

– Voisin luetella tähän vaikka kuinka monta värikästä pelaaja. Yksi on kuitenkin vielä nostettava isosti esiin ja hän on Hokki-ikoni Jarkko Heikkinen. Jarkon paita ansaitusti on ansaitusti jäädetetty Kajaanin jäähallin seinälle.

Hokki ja Seripoint palkitsevat Huurinaisen ennen Hokki–TUTO Hockey -ottelun alkua. Palkinnoksi Huurinainen saa Hokin aidon pelipaidan koko joukkueen nimikirjoituksilla.

Hokki–TUTO Hockey lauantaina 11.3. klo 17.00! Naisille ilmainen sisäänpääsy, 50 ensimmäiselle naiselle ruusu!

Kuka?

Hannu Huurinainen

Syntynyt: Vuonna 1959 Sukevalla
Asuu: Kajaanissa
Hokki-fanina: Yhtäjaksoisesti 1990-luvun alusta alkaen
Perhe:
Myös Vaimo-Anne ja pojat Petteri sekä Markus seuraavat Hokin otteluita aktiivisesti
Ikimuistoisimmat hetket: Hokin Mestis-nousun varmistanut Miikka Kuuselan voittomaali kevään 2002 karsinnoissa Jyväskylässä sekä Mestis-mestaruuden ratkaissut Aleksi Sillanpään ratkaissut voittomaali keväällä 2007 Mikkelissä
Uuvuttavin hetki: Hokin ja Jukureiden välinen Suomen kiekkohistorian pisin ottelu keväällä 2015, ottelun voittomaali syntyi ajassa 151:31
Viihdyttävin pelaaja: Antti Erkinjuntti
Ikoni: Jarkko Heikkinen
Motto: Hävityn pelin jälkeen hillitty juhlinta, voitetun jälkeen vähän ravakampi!