Hannu Laakkonen jatkaa Hokin mentaalivalmentajana – ”Joukkueesta huokuu vahva motivaatio ja kehityspotentiaali”

Kajaanin Hokki panostaa tulevallakin kaudella henkiseen valmennukseen. Hokin mentaalivalmentajana viime kaudella toiminut Hannu Laakkonen jatkaa tehtävässään myös tulevalla sesongilla.

Hokin muut valmennustiimin jäsenet ovat Jarkko Heikkinen, Pasi Häkkinen ja Mikko Korhonen.

– Meillä on mielestäni koossa erinomainen valmennustiimi, jolla on hyvä ihmiskeskeinen lähestymistapa. Lisäksi vahvuutenamme on sama suunta ja tahtotila joukkueen kehittämisessä, Laakkonen toteaa.

– Pitää kiittää viime kauden valmennusjohtoa ja joukkueen pelaajia yhteisestä oppimatkasta. Osa joukkueesta jatkaa ja heidän kokemus on erinomainen perusta entistä vahvempien henkisten taitojen kehittämiselle.

Laakkonen tuo Hokin taustoihin vahvaa kokemusta, sillä hän on toiminut yli 30 vuoden ajan bisnes- ja urheilupuolen asiantuntija- ja johtamistehtävissä. Laakkonen on toiminut aiemmin ammattivalmentajana ja valmentajien kouluttajana. Liiketoiminnan puolella hän toimii hallitusammattilaisena ja tekee väitöskirjaa johtamistyön kehittämisestä Oulun yliopistossa.

Laakkonen luonnehtii rooliaan valmennusfilosofiksi. Hän on jo aloittanut valmistautumisen kauteen muun valmennusjohdon ja pelaajien kanssa. Viime viikonlopun ensimmäisessä tapaamisessa joukkue ja pelaajat käynnistivät kokonaisvaltaisen henkisen valmennuksen.

– Joukkueesta huokuu vahva motivaatio ja kehityspotentiaali. Henkisen valmennuksen yhtenä tehtävänä on herätellä pelaajien tiedostamattomat voimat käyttöön itsensä ja joukkueen menestymisen eteen, Laakkonen muotoilee.

Hannu Laakkonen toimi Hokin valmennustiimissä jo viime kaudella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki toimii suunnannäyttäjänä Mestiksessä

Muilla Mestis-joukkueilla ei tiettävästi ole systemaattista mentaalipuolen valmennusta. Laakkonen näkee mentaalipuolen näkyvän jatkossa normaalina osana pelaajien kehittämistä. Laakkonen on suunnitellut muun valmennusjohdon kanssa yhteistä valmennusfilosofiaa, jossa otetaan kantaa kokonaisvaltaisemmin pelaajien kehittymiseen.

– Hokissa halutaan edelleen tukea pelaajien kokonaisvaltaista kehitystä huomioiden myös heidän siviilielämän tilanteet ja tavoitteet. Mitä paremmin tässä onnistutaan, sen pitkäkestoisempi menestystarina saadaan luotua niin Hokille kuin pelaajille.

– Lisäksi tämä lähestymistapa houkuttelee lahjakkaimmat pelaajat kehittymään huippuvalmennuksen pariin.

Päävalmentaja Jarkko Heikkinen näkee Laakkosen roolin tärkeänä muun valmennuksen tukena.

– Mentaalivalmennus on tärkeä osa pelaajana kasvamista. Jokaisella pelaajalla on käytettävissä henkistä kapasiteettia enemmän kuin mitä siitä saadaan irti. Hannun avulla saamme vietyä pelaajia paremmin eteenpäin. Hannu auttaa samalla myös muuta valmennustiimiä, eikä pelkästään pelaajia, Heikkinen muistuttaa.

– Jatkossa Hannun ajatuksena on kehittää organisaatiota ja Hokin junioripolkua. Tavoitteena ajatuksena on syventää edustuksen ja junioreiden yhteistä säveltä sekä vahvistaa Hokin omaa identiteettiä, Heikkinen jatkaa.

Viime kaudella Hokissa pelannut Jarkko Harjula kokee mentaalivalmennuksen muuttaneen hänen omaa ajattelutapaansa jääkiekkoon.

– Hannu on opettanut jäsentelemään ja saamaan uudenlaisia ajatuksia. Pelaajana menee helposti laput silmillä, mutta on hyvä kun joku haastaa ja rikkoo omia ajattelumalleja. Ainakin itse olen alkanut ajatella asioita eri tavalla ja olen mielestäni muuttunut ihmisenä rennommaksi, Harjula näkee.