Harjoitusjäähallin rakennustyöt vauhdissa – liikennejärjestelyt jäähallin alueella muuttuvat

Kajaanin harjoitusjäähallin rakentaminen alkoi tällä viikolla. Pääurakoitsijana toimii Sakela Rakennus Oy.

– Tämä on meille merkittävä urakka. Olemme tehneet aiemmin muun muassa Oulun suunnalla hallimaisia rakennuksia, joten tämänkaltainen rakentaminen on meille hyvin tuttua, Sakela Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kemppainen kertoo.

– Olen itsekin entinen kiekkomies ja on mahtava päästä tekemään harjoitusjäähallia. Se tulee todella tarpeeseen. Käyttäjät saavat liian vähän jääaikaa ja tämä tukee hyvin Hokin junioritoimintaa.

Työmaa-alue aidattiin tällä viikolla ja urakka on alkanut muun muassa puiden kaatamisella sekä hiihtolatualueen siirtämisellä.

– Tällä hetkellä käynnissä on tontin raivaustyöt ja ensi viikolla alamme tekemään maanrakennustöitä. Perustustöitä pääsemme tekemään syyskuussa, Kemppainen valaisee aikataulua.

Harjoitusjäähallin on määrä olla valmis huhtikuussa 2019. Harjoitusjäähalli saa urakan yhteydessä turvakaukalon, kilpahallin kaukalotilanne on vielä avoin. Harjoitusjäähallin rakentamisen kokonaiskustannus on 4,2 miljoonaa euroa ja kilpahallin remontin 1,5 miljoonaa.

Sakela Rakennus Oy:n lisäksi sivu-urakoitsijoina on paikallisia toimijoita. Sähkötöistä vastaa Paikallis-Sähkö Oy ja LVI-töistä huolehtii Pohjois-Pohjanmaan LVI1 Oy.

Jäähallin parkkipaikka on aidattu sähköpylvään kohdalta. Parkkitila siirtyy kauemmas jäähallista.

Kilpajäähalliin ei vielä isoja muutoksia

Nykyisen kilpajäähallin remontointi alkaa, kun harjoitusjäähallin rakennustyöt ovat loppuneet. Remontti tehdään kesän 2019 aikana ja molemmat hallit on määrä avata asiakaskäyttöön elo-syyskuussa 2019.

Kilpahallin varsinaiseen areenatilaan ei ole tulossa muutoksia, sillä remontti koskee lähinnä oheistiloja.

– Vanhan kilpahallin oheistilat peruskorjataan. Sisäänkäynti ja pääaula leventyvät, vanhat 1–4 pukukopit remontoidaan ja julkisivut uusitaan, Kemppainen luettelee kilpahalliin tehtäviä toimenpiteitä.

– Lisäksi pintoja uusitaan paljon ja ilmanvaihtojärjestelmä uusitaan.

Kioskitoiminnan osalta merkittävin uudistus on se, että jatkossa asiakas voi maksaa ostokset myös kortilla. Jäähallin kioskitoiminnasta vastaa Kajaanin Junnu Hokki.

– Hankimme maksupäätteen. Tarpeen mukaan tarkistelemme myös myyntipisteiden määrää, mutta isoimmat käytävätilan muutokset tulevat kaudelle 2019–2020, Junnu Hokin puheenjohtaja Janne Heikkinen kertoo.

Liikennejärjestelyt muuttuvat

Harjoitusjäähallin rakennustyöt vaikuttavat myös jäähallin käyttäjiin. Niin sanottu alasisäänkäynti hyppyrimäen puoleisesta päädystä suljetaan kokonaan ja kulku jäähalliin tapahtuu sivuovista.

– Työmaa-alue vaatii tietyn alueen, jotta homma pystytään tekemään. Alue on aidattu ja sähköpylvään kohdalle tulee kääntöpaikka, Kemppainen kertoo.

Jäähallin taakse oleva liikenne on kokonaan pois käytöstä ja myös parkkitilat vähenevät. Osa hiihtoladun parkkipaikasta on työmaa-alueena. Työmaa-aluetta saatetaan mahdollisesti vapauttaa parkkitilakäyttöön talven aikana.

Kemppainen ohjeistaa, että autot kannattaa jättää jäähallin ja tennishallin väliselle parkkialueelle.

Parkkitilojen isompi uudistus alkaa jäähallin remontin yhteydessä keväällä 2019.

Havainnekuva valmiista harjoitusjäähallista.