Heikkinen ja Fofanov jatkavat Hokissa

Kajaanin Hokki vahvistuu sarjakauden avauksen alla kahdella tutulla pelaajalla, kun puolustaja Jarkko Heikkinen ja laitahyökkääjä Jevgeni Fofanov ovat kirjoittaneet yksivuotiset sopimukset Hokin kanssa.

Tänään 35 vuotta täyttävä SuPS-kasvatti Heikkinen on pelannut urallaan yhteensä 473 ottelua linnapaidoissa. Hokki-ikonilla on myös kokemusta SM-liigasta, kun hän pelasi keväällä 2009 TPS:n paidassa 28 ottelua. Heikkinen pelasi viime kaudella Hokissa 45 ottelua, joissa hän keräsi tehot 4+11.

– Jarkon sopimus on tosi hieno ja arvokas asia meille. Hän tuo joukkueeseen paljon kokemusta ja näkemystä. Jarkon ura puhuu puolestaan, toteaa Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

24-vuotias venäläistaustainen Fofanov on asunut Kajaanissa jo lähes kymmenen vuotta ja hän on pelannut urallaan 100 Mestis-ottelua tehoin 10+19. Tänä syksynä Fofanov kävi try-outilla Vaasan Sportissa, mutta Hokki-kasvatti jäi ilman sopimusta kolmen viikon testijakson päätteeksi.

– Fofanov on ahkera työmyyrä meidän alempiin kenttiin. Hän tuo meille paljon luisteluvoimaa ja arvokasta likaisen työn osaamista. Hän on pelannut pari kautta alaisuudessani ja olen tykännyt hänen tekemisestään koko ajan enemmän ja enemmän, kuvailee Mattila tuoretta vahvistusta.

Hokki vahvistuu sarjakauden alla myös 21-vuotiaalla KalPa-pelaaja Pasi Kouvalaisella. IPK-kasvatti pelasi harjoituskaudella neljä ottelua European Trophya KalPan paidassa sekä kolme ottelua Hokissa. KalPa ja Hokki ovat sopineet Kouvalaisen pelaavan Kajaanissa marraskuun maaottelutaukoon saakka.

Kaksi edelliskautta Hokissa pelannut Veli-Valtteri Leinonen on päättänyt purkaa sopimuksensa ja etsiä pelipaikkaa muualta. Vaalassa syntynyt ja Muhoksella kiekko-oppinsa saanut Leinonen on pelannut Mestiksessä yhteensä 43 ottelua, joissa hän keräsi tehot 2+2. Sopimus purettiin pelaajan aloitteesta yhteisymmäryksessä seuran kanssa.