Hengenpelastajaliigan kolmas kausi käynnistyy!

Mestis-joukkueiden kannattajat auttavat jälleen kilpaa potilaita, kun Hengenpelastajaliiga jatkuu kaudella 2021–2022.

Hengenpelastajaliigassa jääkiekkofanit luovuttavat verta ja keräävät samalla pisteitä joukkueellensa. Tähän mennessä Hengenpelastajaliiga on kerännyt potilaille apua jo yli 3600 verenluovutuksen verran. Haastekisan ovat lanseeranneet yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton ylimmän sarjatason Mestis ja Veripalvelu.

Ainutlaatuisessa Hengenpelastajaliigassa kisataan Mestis-seuran kannattajien verenluovutusaktiivisuudesta sarjataulukon muodossa. Haastekisa jatkuu maaliskuun 2022 loppuun saakka.

Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Laskenta perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmisteita.

Kolmannen kauden kunniaksi Hengenpelastajaliiga on saanut oman sivuston hengenpelastajaliiga.fi, jossa joukkueiden hengenpelastusaktiivisuutta voi seurata viikoittain päivittyvästä sarjataulukosta. Kauden päätyttyä eniten pisteitä kerännyt seurayhteisö palkitaan ”Vuoden hengenpelastaja” -palkinnolla.

Veripalvelun punaista kypärää kantavat otteluissa kuukausittain vaihtuvat pelaajat. Joukkueet valitsevat keskuudestaan pelaajan, joka on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella. Hengenpelastajaliigan voiton kuittasi viime kaudella toistamiseen TUTO Hockey lähes 450 luovutuskerralla.

Miten osallistun?

Hengenpelastajaliigaan voi osallistua kuka tahansa kertomalla verenluovutuksessa käydessään sen Mestis-joukkueen nimen, jonka VeriRyhmään haluaa liittyä, eli jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa.

Verenluovuttaja on hengenpelastaja, tule mukaan hyvän puolesta!

Lisätiedot:
Olli Aro, operatiivinen johtaja, Mestis, olli.aro@finhockey.fi, p. 040 530 2847
Hille Nylander, markkinointisuunnittelija, Veripalvelu, p. 029 300 1013

 

Kampanjatunnukset sosiaalisessa mediassa: #Hengenpelastajaliiga #Mestis