Hermes parempi harjoituskauden viimeisessä ottelussa

Kajaanin Hokin harjoituskauden viimeinen ottelu toi joukkueelle ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla. Linnapaitojen perjantai-illan taisto päättyi tappioon Hermekselle lukemin 3-4 (1-1, 2-2, 0-1). 

Joukkueet jatkoivat perjantain ottelussa siitä, mihin jäivät keskiviikon kamppailussa. Tasaisen ottelun ensimmäisen erän maalinteon aloittamisesta vastasi Hermeksen Ville Rajala ylivoimamaalillaan, kun peliä oli käyty 11.10. Hokki pääsi kuitenkin tasoittamaan tasavajaalla, kun Sakari Turtiainen iski harjoituskauden ensimmäisen maalinsa aikaan 15.40. Tasaluvuista 1-1 lähdettiin ensimmäiselle erätauolle. Toisen erän ensimmäisen maalin teki Risto Mattila ylivoimalla ajassa 24.39. Hermes tuli kuitenkin rinnalle ja ohi erän aikana, kun Ville Rajala ja Janne Kivilahti tekivät molemmat maalin. Erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemista toistamiseen, kun Mikael Seppälä tasoitti pelin ajassa 37.38. Kolmannen erän ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan erän viimeiseen minuuttiin asti, kunnes Hermeksen Jussi Nättinen vei vieraat ratkaisevaan 3-4-johtoon.

— Ensimmäisessä erässä Hermes oli selkeästi meitä parempi ja heillä oli mahdollisuudet ratkaista ottelu jo siinä. Kaksi jälkimmäistä erää olivat tasaisempia, mutta Hermes oli halukkaampi ja taistelukykyisempi kuin me. Täysin ansaittu voitto heille ja täysin ansaittu tappio meille, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Tavallaan hyvä, että jos tappion piti tulla niin se tuli nyt tässä viimeisessä harjoitusottelussa. Pysyy nöyryys mukana tekemisessä kohti keskiviikkona alkavaa Mestis-kautta ja Jokipojat-ottelua, jatkaa Laukkanen.

Miska Humaloja oli Hokin tehokkain pistemies harjoitusotteluissa tehoillaan 5+7.

Miska Humaloja oli Hokin tehokkain pistemies harjoitusotteluissa tehoillaan 5+7.

Keskiviikon ottelun tapaan oli perjantainkin ottelu hyvin jäähyrikas. Kahden minuutin jäähyjä kertyi yhteensä 28 minuuttia, jonka lisäksi Hermeksen pelaajista kaksi kärsivät kymmenen minuutin käytösrangaistukset. Erikoistilannepelaaminen oli myöskin ratkaisevassa roolissa ottelun lopputuloksen kannalta, kun seitsemästä maalista vain kolme tehtiin täysin kentällisin pelatessa.

— Alivoimapelaamista ollaan hiottu koko harjoituskauden ajan, mutta tänään päästetyistä maaleista ei voi olla tyytyväinen. Turhan helposti vastustaja pääsee tekemään ylivoimallaan maaleja meitä vastaan tällä hetkellä. Omassa ylivoimassa on myös petrattavaa, lopulliset ylivoimakentälliset ovat vielä hakusissa, sanoo Laukkanen.

— Tosin ehkä se on hyvä ettei kaikki asiat ole vielä syyskuun puolessa välissä täydellisessä kunnossa, sillä silloin jäisi vähemmän kehitettävää syksyn ja talven ajaksi, päättää Laukkanen.

Maalit:
11.10 0-1 Rajala (Juntheikki, Nättinen) YV
15.40 1-1 Turtiainen (Seppelin) TV
24.39 2-1 Mattila (Piispanen, Valchar) YV
28.43 2-2 Rajala (Juntheikki)
36.21 2-3 Kivilahti (Nättilä, Rajala) YV
37.38 3-3 Seppälä (Valchar)
59.02 3-4 Nättinen (Appelgren, Ikonen)

Jäähyt:
Hokki 6x2min
Hermes 8x2min 2x10min

Torjunnat:
Smura 11+6+6=23
Kuusela 7+13+12=32

Yleisöä:
145

Seuraava ottelu: Hokki-Jokipojat keskiviikkona 16.9 Kajaanin jäähallissa.