Historiankirjoihin päätynyt Kalliola: ”Se oli helpottunut tunne”

Mikkelin Jukurit nousi historialliseen voittoon 2. välieräottelussa Kajaanissa. Suomen pisimmän jääkiekko-ottelun ratkaisijaksi noussut Joonas Kalliola oli pelin jälkeen helpottunut Jukureiden voitosta ja ottelun päättymisestä.

Kajaanin Hokki ja Mikkelin Jukurit tahkosivat aina torstaille saakka venyneessä välieräottelussa peräti kahdeksan erää ja 151:31 minuuttia. Tästedes Suomen pisimmän jääkiekko-ottelun ratkaisijaksi merkataan Joonas Kalliola. 23-vuotias raumalainen ohjasi Mika Kujanpään laukauksen maaliin ylivoimalla.

– Sen maalin jälkeen oli helpottunut tunne. Aivan mahtava fiilis, että saatiin voitto tästä pelistä, Kalliola hehkuttaa.

Kalliola onnistui iskemään ottelussa kaksi peräkkäistä osumaa, joiden välillä oli reilut 103 minuuttia. Ensiksi Kalliola tasoitti lukemiksi 2-2 ottelun 47. minuutilla ja lopulta hän ratkaisi voiton mikkeliläisille ottelun 151. peliminuutilla.

– Tällä voitolla on varmasti tosi iso henkinen vaikutus, varsinkin kun tultiin päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin. Kyllähän se olisi aika paljon syönyt, jos tulos olisi mennyt toisinpäin, Kalliola myöntää.

”Siinä vain mentiin ihan pää tyhjänä”

Kalliola pelasi ottelussa yhteensä 40:07 minuuttia. Lukko-kasvatti vertaa ottelun tuomaa rasitusta maratonin juoksemiseen.

Joonas Kalliola ratkaisi ottelun ajassa 151:31. (Kuva: Jukurit.fi)

Joonas Kalliola ratkaisi ottelun ajassa 151:31. (Kuva: Jukurit.fi)

– En ole maratonia juossut, mutta eiköhän tätä peliä voi sellaiseen verrata. Pelin aikana ei ollut kropassa oikein mitään tuntemuksia. Siinä vain mentiin ihan pää tyhjänä. Sitten kun peli loppui, niin oli vähän sellainen olo, että nyt painaa jaloissa.

– Erätauoilla pyrin tankkaamaan hyvin ja pysymään vähän liikkeessä, ettei jalat mene ihan tukkoon. Kyllä siinä alkoi kroppa reakoimaan, kun ei siinä erätauolla voi hirveästi muuta tankata kuin nestettä, suolaa ja banaania.

Jatkoerissä kummankaan joukkueen pelaamisessa ei nähty suuria hienouksia. Myös ylivoimalla pelaaminen oli yksinkertaista väsymyksen ja myös heikentyneen jään takia.

– Jonkun näiden jatkoerän lopussa meillä oli ylivoima, mutta jää oli niin huonossa kunnossa, että piti vaan yrittää pelata yksinkertaisesti. Jätettiin turhat kuviot pois, yksinkertainen on simppeliä, Kalliola kuvailee jatkoerien ylivoimapelaamista.

Ottelun tilastot:

Lopputulos: Hokki – Jukurit 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1)

Maalit:
13:29 1–0 Humaloja (Niva)
30:31 2–0 Korkiakoski (Pälve-Puljujärvi) YV
40:54 2–1 Kujanpää AV
47:57 2–2 Kalliola (Hiltunen-Paven) YV
151:31 2–3 Kalliola (Kujanpää-Guttig) YV

Torjunnat:
Antti Lehtonen, Hokki 9+9+3+4+11+7+3+8=54
Ronan Quemener, Jukurit 6+3+4+6+8+3+2+3=35

Jäähyt:
Hokki 7 x 2min
Jukurit 8 x 2min

Yleisöä: 1017

Hokin ja Jukureiden välinen välieräsarja jatkuu perjantaina Mikkelissä ja lauantaina Kajaanissa. Lipunmyynti lauantain kotiotteluun ennakkoon Hokin toimistolla ja lippupisteessä http://bit.ly/19bMW2K.