Hokille jälleen kotivoitto – nyt kaatui RoKi!

Kajaanin Hokki nappasi keskiviikkoiltana jo neljännen peräkkäisen kotivoiton. Tällä kertaa linnapaitojen paremmuuden joutui tunnustumaan Rovaniemen Kiekko voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1.

Lauantaina vakuuttavasti KeuPan kaatanut Kajaanin Hokki jatkoi otteluitaan keskiviikkona RoKia vastaan Kajaanissa. Ottelun maalinteon aloitti vierailijat, kun Elias Klytseroff nousi Hokin puolustusalueelle ja laukoi kiekon linnapaitojen puolustajien mailoista ohi Sami Väliharjun ajassa 8.35. Hokin tasoitusmaali syntyi vajaat neljä minuuttia myöhemmin loistavaan vireeseen viime otteluissa äityneen Christoffer Seppelinin toimesta. Seppelin sai veivasi itsensä vapaaksi nurkassa, kiersi maalin ja taittoi b-pisteiden väliin, josta lähtenyt laukaus valui Paavo Hölsän taakse.

Enempää maaleja ei nähty enää ennen voittomaalikilpailua, jossa Hokin sankariksi nousi kokoonpanoon paluun tehnyt Markus Korkiakoski komealla rystypuolen uitolla. Korkiakosken osuman myötä Hokki sai mukaansa ottelusta kahden pisteen pistepotin.

— Ensimmäinen erä oli meidän hyökkäyspelin osalta hyvää ja saatiin hyvää jatkumoa siihen hyökkäämiseen. Koko ottelua kun miettii niin kahden erän jälkeen laukauksia oli 45 ja tehtyjä maaleja oli yksi. Aika työlästä on tuo meidän maalintekopelaaminen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

— Tänään oltiin kärsivällisiä ja sitkeitä. Meidän puolustamista ja alivoimapelaamista voi nostaa esiin, se oli tällä kertaa uhrautuvaa ja hyvää. Siitä saatiin voimaa tuohon loppuun. Nostaisin viimeisen erän taistelun, ehkä sillä ansaitsimme tuon lisäpisteen. Paljon oli hyvää joukkueen pelaamisessa ja tyytyväinen olen joukkueen ilmeeseen ja esitykseen. Jos maalinteko onnistuisi helpommin, olisi kolme pistettä voinut jäädä Kajaaniin. Ollaan kahteen pisteeseen tyytyväisiä ja lähdetään kohti Etelä-Suomea viikonlopuksi, Hokki-luotsi päätti.

Hokin ottelut jatkuvat viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Ensin linnapaidat kohtaavat perjantaina Kiekko-Vantaan, jonka jälkeen vastaan tulee lauantaina Peliitat.

Markus Korkiakoski veivasi Hokin voittomaalin. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Markus Korkiakoski veivasi Hokin voittomaalin. (Kuva: Tuomas Juntunen)

 

Hokki – RoKi 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Maalit:
08:35 0-1 Klytseroff (Komulainen-Springare)
12:33 1-1 Seppelin (Harjula-Kaarlela)
65:00 2-1 Korkiakoski VL

Torjunnat:
Sami Väliharju 3+6+12+2=23
Paavo Hölsä 9+12+9+1=31

Jäähyt:
Hokki 6x2min
RoKi 4x2min

Yleisöä: 804

Seuraava ottelut:
Pe 21.10. klo 18.30 K-Vantaa-Hokki (Yle TV2)
La 22.10. klo 17.00 Peliitat-Hokki
Pe 28.10. klo 18.30 Hokki-LeKi