Hokilla kaksijakoinen vieraskiertue etelässä

Kajaanin Hokki sai vuoden 2018 ensimmäisestä kahdesta ottelusta mukaansa kolme pistettä. Lauantainen Hokki kaatoi komeasti sarjakärki Porvoon Huntersin luvuin 3–5, mutta sunnuntaina Kotkan Titaanit möyhensi Hokin luvuin 7–2.

Hokin vierasviikonloppu alkoi vakuuttavasti Porvoossa. Sarjakärki Hunters koki kajaanilaisten käsittelyssä kauden toisen kotitappionsa luvuin 3–5. Hokilta maalinteossa onnistuivat Jaakko Heiskanen, Tuomo Viitasalo, Roberts Locans, Tommi Klemetti ja Peter Gápa.

– Lauantain ottelu oli meiltä aivan loistava taistelu, saimme siihen hyvän ensimmäisen erän ja toinenkin oli ihan hyvä. Hunters tuli vahvasti toisen erän loppuun ja kolmanteen erään, puolustimme hyvin. Fyysisesti todella kova peli, Hunters tuli todella kovaa peliin. Puolustimme hyvin ja Severi Kinnunen pelasi hyvin maalissa, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertaa.

Ottelun puheenaiheeksi nousi Huntersin 33-tasoitusmaali, jossa kentällä oli maalintekohetkellä kaksi kiekkoa.

– 33-maali oli vähän epäselvä, Heikkisen Jarkko pelasi yhtä kiekkoa kulmassa ja vastustaja löi maalin edestä maalin toisella kiekolla. Se oli sellainen tuomio, mitä on vaikea hyväksyä, mutta onneksi pystyimme kuittaamaan sen.

– En ole koskaan nähnyt tuollaista tapahtuvan pelissä. Maltoimme mielemme sen jälkeen ja pelasimme hienon loppupelin.

Peter Gápa iski tehot 1+2 Huntersia vastaan. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Joskus mikään ei toimi”

Hokin kamppailu Kotkan Titaaneja vastaan ei sujunut toivotulla tavalla, kun kotijoukkue kaatoi Hokin 7–2. Hokin maaleista vastasivat Niki Huovinen ja Jaakko Heiskanen. Viikonlopun ottelujen jälkeen Hokki on Suomi-sarjassa viidentenä 55 pisteellä.

– Tiesimme Titaanien tulevan vauhdilla ja voimalla pienessä kaukalossa. Valmistauduimme otteluun todella hyvin, mutta joskus ei mikään toimi. Olemme pelanneet kaksi kuukautta hyvää jääkiekkoa ja nyt oli oikeastaan ensimmäinen huono peli kahteen kuukauteen. Kaikkea yritimme, niin valmentajat kuin pelaajat, mutta tällä kertaa tulos oli tämä.

– Kokonaisuutena kolme pistettä on vierasviikonlopusta ok-suoritus, mutta Hunters-pelin jälkeen tuntuu, että myös Kotkasta olisi pisteitä ollut otettavana. He olivat aktiivisia ja osasivat pelata pienessä kaukalossa ja myös kiekot pomppivat heille, Hokki-luotsi harmittelee.

Suomi-sarjan runkosarja tulee Hokin osalta päätökseen ensi viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina vastassa on Liikunnan Riemu ja sunnuntaina Järvenpään Haukat.

– Toivottavasti saamme ainakin Raipen (Riku Korhonen) loukkaantumislistoilta pois ensi viikonlopuksi. Saarenpään Niko on alustavasti kaksi viikkoa pois. Tarvitsemme ehdottomasti lisää hyökkäysvoimaa. Lisäksi meiltä lähtee armeijaan useampi pelaaja, joten meidän täytyy tehdä töitä, että saamme kilpailukykyisen rosterin viikonlopulle.

Jaakko Heiskanen iski maalin viikonlopun molemmissa otteluissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)