Hokilla on mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto viikonlopun kotiotteluissa

Suomi-sarjaa johtavalla Kajaanilla Hokilla on mahdollisuus varmistaa tulevana viikonloppuna runkosarjan ykköspaikka. Hokki pelaa viikonloppuna kaksi kotiottelua.

Mikäli Hokki nappaa lauantaina 3 pisteen voiton Kiekko-Espoosta, riittää Hokille viimeisistä neljästä ottelusta 2 pistettä varmistamaan runkosarjan voiton. Näin ollen Hokilla on mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto jo tulevan viikonlopun kotiotteluissa.

– Kyllä runkosarjan voitto meitä kiinnostaa. Meidän tavoite on olla sarjaykkönen pudotuspeleihin lähdettäessä ja olisi hienoa varmistaa ykköspaikka jo tulevana viikonloppuna kotiyleisön edessä, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen sanoo.

– Emme mene kuitenkaan joukkueena asioiden edelle. Menemme viikonloppu ja peli kerrallaan. Meidän pelaaminen ei ole ollut sitä, mitä se on ollut parhaimmillaan ja tulevat viikonloput ovat meille pelillisesti todella isoja.

Ylemmän jatkosarjan tilanne (joukkue, pelatut ottelut, pisteet):

1. Hokki (34) 81p
2. K-Espoo (35) 76p
3. Pyry (35) 73p
4. Hunters (35) 72p
5. FPS (35) 69p
6. HCIK (34) 61p
7. D-Kiekko (35) 58p
————————-
8. JHT (35) 58p

Ylemmän jatkosarjan 8:s kohtaa yksiosaisessa villi kortti -kierroksen ottelussa alemman loppusarjan voittajan. Otteluparin voittaja kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittajan.

Sarjan kärkijoukkueet Hokki ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen lauantaina Kajaanissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Runkosarjan voitolla iso merkitys mestaruustaistossa

Runkosarjan voitolla on poikkeuksellisen iso painoarvo, sillä paremmalta sijalta Mestis-karsintoihin etenevä joukkue voittaa mestaruuden. Suomi-sarjassa ei pelata tällä kaudella erikseen finaaleita.

Systeemi oli käytössä jo viime kaudella, jolloin Mestis-karsintoihin etenivät JHT (runkosarjan 3:s) ja KOOVEE (6:s). Näin ollen mestaruuden voitti JHT.

– Olemme asettaneet tavoitteeksi mestaruuden voittamisen ja se on meidän yhteinen maali loppukaudelle. Lisäksi kotietu puolivälieriin ja välieriin on iso asia, etenkin kun pudotuspeleissä pelataan myös arkipäivinä, Niiranen toteaa.

– Kotona meillä on tuttu kaukalo ja hyvän kotiyleisön edessä pelaaminen on selkeä etu. Toisaalta kun peli kulkee, niin silloin ei ole isoa väliä pelataanko kotona vai vieraissa.

Isojen panosten lisäksi kaukalossa nähdään tulevana viikonloppuna kovatasoisia otteluita, sillä vastaan asettuvat sarjakakkonen K-Espoo ja sarjakolmonen Pyry.

– Vastassa on kaksi sarjan kovinta mittaria ja kuntopuntarin kärkijoukkueet. Tulossa on hyvä viikonloppu, Niiranen myhäilee.

Superviikonloppu:
La 9.2. klo 17.00 Hokki–K-Espoo (opiskelijapeli)
Su 10.2. klo 16.00 Hokki–Pyry (perhepeli)

Lauantain kotiotteluun opiskelijahaalarit päällä ilmainen sisäänpääsy. Sunnuntaina perhepeliin perheliput 10 euroa (norm. 15 euroa). Jäähallin käytävältä löytyy kasvomaalauspiste, kaikki Tokmannin kiekonheittokilpailuun osallistuvat saavat Hokki-karkkeja ja ottelun jälkeen järjestetään fanitapaaminen jäähallin käytävällä.