Hokille arvokas kotivoitto Peliitoista

Kajaanin Hokki nappasi lauantai-iltana arvokkaan kotivoiton Heinolan Peliitoista. Avauserän jälkeen tappiolla ollut Hokki nousi komeasti Peliittojen rinnalle ja ohi ottelun 2. erässä. Lopulta Hokki kirjautti ansaitun voiton luvuin 3–1 (0–1, 2–0, 1–0).

Keskiviikkona vieraissa SaPKon kaatanut Kajaanin Hokki palasi takaisin tositoimiin lauantaina, kun Kajaaniin saapui perjantaina RoKille hävinnyt Peliitat. Ottelun alkuun Peliitat tuli virkeästi ja heinolalaiset pääsivätkin johtoon ajassa 11.40 Tuukka Rajamäen osumalla. Ensimmäisen erän loppua kohti Hokki pääsi pelissä niskan päälle, mutta kahta ylärimaan osunutta laukausta lähemmäs maalintekoa eivät linnapaidat päässeet.

Toisen erän alkuun Hokki pääsi ottelussa tasoihin. Risto Mattilan laukaus kimposi maalilla olleelle Tino Metsävainiolle, joka runnoi kiekon Timo Niemen selän taakse. Ajassa 32.28 kajaanilaisjoukkue nousi johtoon. Roni Viirlaksen nosto löysi Peliitat-puolustuksen takana olleen Niklas Sundforsin, joka hassutti Niemen ja nosti kiekon komeasti rystyltä maalin kattoon. Sundforsille osuma oli miehen Mestis-uran ensimmäinen maali.

Niklas Sundfors nosti rystyltä ottelun voittomaalin. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi osuma, jonka teki kotijoukkue. Markus Korkiakoski sai ylivoimalla runsaasti tilaa, jonka Korkiakoski myös hyödynsi ottamalla löysät pois ja nostamalla kiekon maalin kattoon.

Ottelun viime hetkillä Anton Ollikainen sai vielä aikaisen suihkukomennuksen, kun hänen mailansa osui tahattomasti Henri Fominin kasvoihin 12 sekuntia ennen täyttä aikaa. Ollikaisen jäähy jäi ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja täysi pistepotti jäi Kajaaniin lukemin 3–1.

— Mietteet on vähän masentuneet, kyllä vetää mielen matalaksi tämä touhu täällä. Niin se on ollut ja niin se tulee olemaan, ei siinä sen kummempaa. Ei voisi vähempää kiinnostaa pelin kommentointi, ”Papu” voi varmaan ilmoittaa maalipaikat ja miten hyviä ne oli, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen puhisi.

— Kova kamppailupeli ja hyvin tasainen ottelu kaikkinensa. Minun mielestä toinen erä oli meidän ja muuten kuljettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Onnistuttiin pari kertaa ylivoimalla ja se on aina voiton tae. En minä tiedä maalipaikoista sen enempää eikä ne minua niin hirveästi kiinnosta, mutta sen verran osaan laskea että kaksi maalia meni omiin tällä viikolla ja siihen olen tyytyväinen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Maalit:
11:40 0-1 Rajamäki (Arkiomaa-Ruotsalainen)
24:23 1-1 Metsävainio (Mattila-Näppi) YV
32:28 2-1 Sundfors (Viirlas) VoM
50:54 3-1 Korkiakoski (Mattila-Tanhua) YV

Torjunnat:
Sami Väliharju 9+7+13=29
Timo Niemi 11+11+9=31

Jäähyt:
Hokki 4x2min + 5+20min
Peliitat 5x2min

Yleisöä: 597

Seuraava ottelu: Ke 25.1. Hokki-Hermes klo 18.30

Loistopelin pelannut Sami Väliharju pääsi tuulettamaan kolmen pisteen voittoa. (Kuva: Tuomas Juntunen)