Hokille ei pisteitä Mestiksen kärkiottelusta

Hokki joutui nöyrtymään Jukureille Mikkelissä perjantaina pelatussa Mestiksen kärkiottelussa luvuin 6–2 (1–0, 3–1, 2–1). Tappion myötä joukkueiden välinen ero sarjassa venähti jo 14 pisteen mittaiseksi. 

Hokki lähti perjantaina hakemaan pisteitä sarjakärjestä Jukureista vieraskaukaloon. Kalevankankaalla maalinteon aloitti kotijoukkueen Roope Ranta, kun Jukurit saivat pidemmän Hokki-pyörityksen jälkeen vastahyökkäyksen ja Ranta upotti komealla rannelaukauksella ohi Tuukka Smuran. Toisessa erässä Mestiksen pistepörssin kärki Oula Palve lisäsi kahdella nopealla maalilla Jukurien johdon lukemiin 3–0. 3–o-maalin jälkeen Hokki otti aikalisän ja pääsikin heti seuraavassa vaihdossa kaventamaan tilanteeksi 3–1 Mika Norjan pudotettua kiekon ja Antti Kalapudaksen survottua paluukiekon sisään. Ranta viimeisteli illan toisensa toisen erän viimeisillä sekunneilla ja pakotti Hokin kolmen maalin takaa-ajoasemaan kolmanteen erään lähdettäessä.

Kolmannessa erässä viikinkipaitainen kotijoukkue lähti pakittelemaan ja varmistelemaan voittoaan. Hokki pääsi Jukurien pakittelun takia pelaamaan enemmän hyökkäyspäässä ja sai palkinnon, kun Jarno Pavénin hukattua kiekon puolustusalueella pääsi hyökkääjänä pelannut Taneli Siikaluoma rankaisemaan Norjan puikoista. Siikaluoman kavennuksen jälkeen Hokki yritti vielä lopussa tulla lähemmäs ilman maalivahtia, mutta Palve upotti illan kolmannensa tyhjään maaliin vajaa puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Jukurit paranteli maalitilastojaan vielä 11 sekuntia ennen ottelun loppua, kun Teemu Henritius ohjasi Sami Jekusen laukauksen maaliin. Loppulukemat 6–2 ja täysi pistepotti jäi Mikkeliin.

— Selkeästi oltiin perässä kotijoukkuetta. Tuskin nuo numerot hirveästi valehtelee, ehkä yksi maali olisi voinut vähemmän tulla, jos ei oltaisi otettu maalivahtia pois. Numerot kertoo sen, mitä kentällä tapahtuu, sen suhteen ei tarvitse hirveästi selitellä eikä jossitella, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeen.

Hokki jatkaa otteitaan heti lauantaina, kun vastaan asettuu perjantaina Rovaniemellä luvuin 5-4 jatkoajalla hävinnyt LeKi. Hokin kokoonpanoon tulee muutosta lauantain otteluun, kun Antti Kalapudas jää Kuopioon, jossa hän liittyy Kärppien mukaan. Samalla Hokki saa käyttöönsä Aleksi Mäkelän, joka liittyy linnapaitojen vahvuuteen aamulla.

— Huomenna vedetään ihan peruskuvioilla, verrytellään ja käydään palaveria. Ihan normaali peliin valmistautuminen, jälleen kerran palautumisaika on lyhyt ja päällä on tuo matkustaminen. Se on aina haasteellisempi homma, se ei ole pelkästään sitä henkistä valmistamista vaan tässä pitää ottaa ihan fysiikkapuolikin huomioon ja että se saadaan myös peliin mennessä valmiiksi, kertoo Laukkanen.

— Katsotaan huomenna taas kuka pelaa ja missä noiden puolustajien osalta. Nyt on taas kahdeksan pakkia käytössä ja hyökkääjiä selkeästi vähemmän, mutta ne kokoonpanohommat on huomisen murheita, päättää Hokki-luotsi.

Taneli Siikaluoma iski maalin toisessa pelissä peräkkäin. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Taneli Siikaluoma iski maalin toisessa pelissä peräkkäin. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot

Maalit:
9.47 1-0 Ranta (Laakkonen, Kauppinen)
29.28 2-0 Palve (Sammalmaa, Hiltunen) YV2
30.28 3-0 Palve (Sammalmaa, Kauppinen) VoM
30.48 3-1 Kalapudas (Mattila)
39.56 4-1 Ranta (Henritius, Laaksonen)
51.50 4-2 Siikaluoma
58.35 5-2 Palve TM
59.49 6-2 Henritius (Jekunen, Pavén)

Torjunnat:
Tuukka Smura 12+8+11=31
Mika Norja 4+5+6=15

Jäähyt:
Hokki 4x2min
Jukurit 1x2min

Yleisöä: 1665

Seuraava ottelu: Hokki-LeKi Kajaanin jäähallissa lauantaina 6.2 kello 17.00.