Hokille ei tarttunut pisteitä mukaan Lempäälästä

Kajaanin Hokin vierailu Lempäälään ei tuottanut tulosta, kun LeKi voitti lukemin 4–1 (1-0, 2-1, 1-0). Hokin illan ainoasta osumasta vastasi toisessa erässä Markus Korkiakoski. Kajaanilaisten viikonloppu ei ole kuitenkaan ohi, sillä lauantaina Hokki kohtaa Peliitat vieraissa.

Kajaanin Hokin ja LeKin välisen perjantai-illan ottelun avausmaalia ei jouduttu odottamaan kuin vähän reilut kuusi minuuttia, kunnes Jere Rouhiaisen veto yllätti Hokin maalia vartioineen Sami Väliharjun. Rouhiaisen osuman turvin LeKi siirtyi ensimmäiselle erätauolle 1–0-johdossa.

Toisessa erässä Hokki onnistui myllyttämään peliä jatkuvasti lempääläisten päätyyn. Erän ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin kotijoukkueen Tommi Välimaa ajassa 33.05. Paria minuuttia myöhemmin Valtteri Järviluoma pääsi lisäämään LeKin johdon jo kolmeen maaliin. Ajassa 37.21 linnapaidat onnistuivat avaamaan omat maalihanansa, kun Markus Korkiakoski onnistui runnomaan kiekon ylivoimalla Christian Heljangon vartioimaan maaliin.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, josta vastasi kotijoukkue. Hokki haki kavennusmaalia viimeisillä hetkillä ilman maalivahtia, mutta Jere Helenius onnistui kuittaamaan loppulukemat 4–1 tyhjään maaliin.

— Maalintekoa lukuunottamatta pelattiin erittäinkin hyvä peli. Kuten torjunnatkin kertovat, oli pelin painopiste ensimmäisen erän jälkeen enemmän LeKin päädyssä kuin meidän päädyssä. Maalinteko oli vaikeaa tänään ja etenkin toisessa erässä kaveri oli harvoissa paikoissaan tehokas. Siinähän tämä ilta sai tuloksen muodossa, se oli meiltä selkeästi paras erä ja erälukemat silti 2–1 kotijoukkueelle, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Seuraavaksi Hokki pelaa lauantaina, kun linnapaidat matkaavat Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

— Muutama pieni kolhu tuli tämän illan aikana. Katsotaan mitä tuo yö kertoo, onko siellä sellaisia vammoja että ei pysty pelaamaan. Miehiä on kuitenkin, Leppänen ja Korhonen on hyökkääjiä, jotka ei tänään pelannut ja jotka voidaan ottaa kokoonpanoon, Hokki-luotsi puntaroi.

Hokki taipui tappioon LeKin vieraana. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
6.13 1-0 Rouhiainen (S.Laakso, Koskinen)
33.05 2-0 Välimaa (S.Laakso, T.Laakso) VoM
35.06 3-0 Järviluoma
37.21 3-1 Korkiakoski (Metsävainio, Huttu) YV
58.50 4-1 Helenius (Lucenius) TM

Torjunnat:
Sami Väliharju 10+5+6=21
Christian Heljanko 10+22+12=44

Jäähyt:
Hokki 3x2min
LeKi 4x2min

Seuraava ottelu: Peliitat-Hokki la 4.3