Hokille ensimmäinen kotitappio

Kajaanin Hokin kolmannen erän nousu ei auttanut joukkuetta voittoon, kun linnapaidat taipuivat Jokipojille luvuin 3-4 (1-2, 0-1, 2-0) jatkoajan jälkeen. Seuraavana Hokki kohtaa Kiekko-Vantaan perjantaina vierasottelussa.

Keskiviikkoisessa paikallistaistossa Hokin ja Jokipoikien välillä ei tarvinnut avausmaalia odottaa pitkään, kun Aku Kestilä löysi kultakypärää kantaneen Miska Humalojan maalilta ajassa 3.47, eikä Pyhäjärveltä lähtöisin oleva sentteri erehtynyt. Hokki ei kuitenkaan kerennyt iloita pitkään johtoaan, kun Iiro Mäntylän laukaus painui Joonas Larinmaan kautta Hokki-rysään vain vähän yli minuutin myöhemmin. Lisää kylmää vettä kajaanilaisten niskaan kaatoi Kasimir Puruskainen, joka viimeisteli nopean hyökkäyksen päätteeksi Jokipojille 1-2-johtomaalin.

Toisessa erässä Hokki painosti pitkään Jokipoikien alueella, mutta lopulta maalin teki kuitenkin joensuulaiset. Joni Piipposen istuessa jäähypenkillä Ossi Pellinen jakoi poikkisyötön Esa Lehikoiselle ja Lehikoisen tulinen lämäri painui verkon perukoille. Kolmannessa erässä Hokki sai loistavan kirin kauden alun ennätysyleisön edessä päälle, kun ajassa 52.02 linnapaitojen kapteeni Mikael Seppälä iski kavennuksen lukemiin 2-3. Vain minuuttia myöhemmin Christoffer Seppelin tasoitti ottelun Samu Pyykkösen jättösyötön jälkeen. Lisämaaleja varsinaisella peliajalla ei hyvistä Hokin maalipaikoista huolimatta nähty.

Vauhdikkaan jatkoajan aikana Hokilla oli useita mahdollisuuksia ratkaista ottelu, mutta viimeistelyt ontuivat hieman. Kun ratkaisu ei kotijoukkueelle maistunut, sen hyödynsi lopulta vierailijoiden Larinmaa illan toisellaan. Lopputulos 3-4, pistejaossa yksi piste Hokille, kaksi pistettä Jokipojille.

— Taisteluvoitto meni oikealle joukkueelle. Kaikki paikallaolijat varmaan näkivät kenellä oli tänään parempi halu ja tahtotila. Ei voi muuta kuin antaa tunnustusta, se moraali millä Jokipojat pelasi oli se minkä ansiosta he voittivat. Jatkoajallakin he tarvitsivat sen yhden paikan ja kiekko oli maalissa. Taidettiin itse keretä ampua viisi tai kuusi kertaa ja oli ylivoimahyökkäyksiä ja minun mielestä siinäkin näkyi, että oltiinko oikeasti tekemässä maalia vai tehtiinkö jotain pikkunättiä, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Ei siinä, tultiin tasoihin ja se on niitä positiivisia arvomaailma-asioita. Tämä joukkue on todella sitkeä, mutta tällä kertaa peli ratkesi työntekoon, tahtoon ja haluamiseen ja siinä me oltiin huonompia ja ansaittiin tämä hävio, jatkaa Laukkanen.

Samu Pyykkönen alusti molemmat Hokin kolmannen erän. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Samu Pyykkönen alusti molemmat Hokin kolmannen erän. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
3.47 1-0 Humaloja (Kestilä) SR
5.01 1-1 Larinmaa (Mäntylä, Pitkänen) SR
14.42 1-2 Puruskainen (Pitkänen, Väyrynen)
32.57 1-3 Lehikoinen (Pellinen, Pitkänen) YV
52.02 2-3 Seppälä (Pyykkönen, Piipponen)
53.15 3-3 Seppelin (Pyykkönen, Saukko)
64.19 3-4 Larinmaa (Akkanen, Pitkänen) VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 5+5+5+0=15
Samuel Jukuri 13+11+10+4=35

Yleisöä:
967

Seuraava ottelu: Kiekko-Vantaa-Hokki Tikkurilan jäähallissa perjantaina 23.10 kello 18.30