Hokille harjoituskauden ensimmäinen tappio

Kajaanin Hokin voittoputki katkesi lauantai-illan ottelussa IPK:ta vastaan. IPK voitti ottelun luvuin 4-3 (0-0, 3-1, 0-2, 1-0) voittolaukauskisan jälkeen. Seuraava harjoitusottelu pelataan Jokipoikien vieraana keskiviikkona.

Lauantai-illan ottelu Kajaanin Hokin ja Iisalmen Peli-Karhujen välillä päättyi Hokin kannalta kirvelevään 4-3 tappioon voittolaukausten jälkeen. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa toiseen erään asti, kunnes Risto Mattila avasi maalihanat ylivoimalla ajassa 22.17, vieden Hokin 0-1-johtoon. Tämän jälkeen IPK:n Henri Kivioja tasoitti pelin ajassa 27.27. Niko Putkonen vei IPK:n johtoon kun peliä oli pelattu 32.40 ja Otto Huttunen kasvatti isäntien johdon jo lukemiin 3-1 ennen toiselle erätauolle menoa.

Kolmannessa erässä Hokki laittoi kirivaihteen päälle, kun Miska Humaloja kavensi kun kellossa oli 51.30. Vain pari minuuttia myöhemmin Niklas Näppi toi joukkueet tasoihin ylivoimalla ajassa 53.22. Ottelun päättyessä tasalukemiin jouduttiin voittajaa hakemaan voittolaukauksilla.  Voittolaukauskisan ainoa onnistuja oli IPK:n Tomi Penttinen, antaen Hokille harjoituskauden ensimmäisen tappion.

— Vastustajat tulivat otteluun hyvällä asenteella ja kovaa kamppaillen, kuten ehkä Suomi-sarjassa pelaavalla joukkueella kuuluukin tulla Mestis-joukkuetta vastaan. Positiivista jos haetaan niin kolmannessa erässä noustiin hyvin kahden maalin takaa rinnalle. Maalintekopelaamisessa jäi petrattavaa, tyydyttiin laukomaan kiekkoa maalintekosektorin ulkopuolelta. Lopullinen tappamisen meininki siitä jäi puuttumaan, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Vaikka joukkue päästikin kolme maalia, niin ei voi sanoa että viisikkopuolustus olisi ollut huonoa. Vastustaja käytti hyvin tehokkaasti ne muutamat tilanteet, jotka siunaantui yksittäisistä virheistä, jatkaa Laukkanen.

Ilman slovakialaista Michal Kristofia ja tsekkiläistä Radim Valcharia otteluun lähtenyt Hokki oli painottanut harjoituksissa erikoistilannepelaamista. Sitä ottelussa saatiin, kun jäähyjä jaettiin yhteensä 26 minuutin verran.

Radim Valchar ei pelannut IPK:ta vastaan.

Radim Valchar ei pelannut IPK:ta vastaan.

— Jos he pysyvät terveenä, ovat Kristof ja Valchar toisen ylivoiman runko. Tänään annettiin vastuuta toisille, että nähtäisiin miten he pystyvät pelaamaan ylivoimalla. Sen osalta oli hyvä ottelu, että saatiin peluutettua laajalta skaalalta ylivoimassa pelaajia, jatkaa Hokki-luotsi.

Seuraava ottelu Hokilla on Joensuussa keskiviikkona, kun Jokipojat astuvat linnapaitoja vastaan.

Maalit:

22.17 0-1 Mattila (Vittaniemi, Humaloja) YV
27.27 1-1 Kivioja (Penttinen, Mertanen) YV
32.40 2-1 Putkonen (Heiskanen, Lyytinen)
36.19 3-1 Huttunen (Heikkilä, Suihkonen)
51.30 3-2 Humaloja (Näppi, Piispanen)
53.22 3-3 Näppi (Humaloja, Piispanen) YV
VL-kisa 4-3 Penttinen

Torjunnat:
Tolonen 20+17+16=53
Lehtonen 4+10+3=17

Jäähyt:
Hokki 6x2min
IPK 7x2min

Yleisöä: 284

Seuraava ottelu: Jokipojat – Hokki ke 26.8