Hokille harjoituskauden seitsemäs voitto

Kajaanin Hokki nappasi harjoituskautensa seitsemännen peräkkäisen voiton keskiviikkona. Vastaan asettunut paikallisvastustaja IPK kaatui Kajaanissa luvuin 6–5 (4-3, 1-1, 1-1). 

Viitostien herruus jäi Mestiksen harjoituskauden osalta Kajaanissa Hokin voittaessa IPK:n keskiviikkona. Ottelun avausmaalia ei jouduttu odottamaan kuin reilu minuutti, kunnes Joni Piipponen ujutti kiekon Tuomas Tolosen längistä sisään. Ajassa 2.10 Hokki siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle Miska Humalojan ohjatessa Eetu Martikaisen laukauksen maaliin. IPK tuli erässä vielä rinnalle ja ohi, kun Otto Leskinen, Aatu Hämäläinen ja Evgeny Fofanov onnistuivat yllättämään Hokin maalia vartioineen Sami Väliharjun. Ensimmäisen erän maalitalkoot ei ollut vielä päättynyt, sillä Anton Ollikainen tasoitti pelin tilanteeksi 3–3 ja Reko Tornberg vei linnapaidat vielä johtoon ennen erän päättymistä.

Ensimmäisen erän seitsemän maalin jälkeen ottelun maalitehtailu hiljeni. Toisessa erässä Tornberg lisäsi maalisarakkeeseensa toisen osuman IPK:n maalille vaihdetun Antti Leskisen ohi. Ero kaventui takaisin yhteen maaliin erän lopussa Janne Katosalmen iskiessä rannelaukauksella kiekon yläriman kautta Hokki-maaliin.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, ensin Jarkko Harjula upotti Oscar Leppäsen aloitusvoiton jälkeen terävän kudin iisalmelaisten maaliin, jonka jälkeen Juha Virtanen ohjasi Saku Kinnusen syötön Hokin maaliin. Kun Virtasen maalin jälkeen ei lisäosumia nähty, päädyttiin lopputulokseen 6–5.

— Aika kaksijakoiset mietteet jäi ottelusta. Ensimmäinen erä oli melkolailla avoimien ovien peliä molemmilta joukkueilta, nykypäivänä on aika harvinaista Mestiksessä että yhdessä erässä tulee seitsemän maalia. Meidän osalta se oli yksi harjoituskauden heikoimpia eriä, tietysti kun jonkun verran miehistöstä oli uutta niin sekin vaikutti siihen ensimmäiseen erään. Toinen erä oli meiltä selkeintä ja parasta peliä tähän iltaan, tuossa viimeisessäkin tuli puolustussuuntaan arpomista ja väärin pelaamista. Kuitenkin voitokas ottelu, joten siihen voi olla tyytyväinen, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeen.

tornberg-1-1024x682

Reko Tornberg iski tehot 2+1 IPK:ta vastaan.

Otteluun Hokki tuli vahvasti junioripainoitteisella kokoonpanolla, sillä ottelussa pelanneista pelaajista Jesse Niskanen, Eetu Martikainen, Juho-Ville Kyllönen, Tommi Klemetti, Tuukka Rantamölö ja Erno Räisänen ovat Hokin omia A-nuoria.

— Silloin kun heillä on aikaa tehdä niitä ratkaisuja puolustussuuntaan tai kiekollisena niin he pystyvät pelaamaan. Heti kun se aika kapenee ja tila vähenee, alkaa heidän ongelmat kasvamaan. Se näkyy niin kiekon kanssa kuin kiekottomana. Hyvin kahtalaista peliä pojat pelasivat tänään ja ovat aikaisemmin pelanneet, arvioi Hokki-luotsi.

Seuraavan kerran Hokki pelaa heti perjantaina, jolloin linnapaidat matkaavat Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.

Tilastot:

Maalit:
1:06 1-0 Piipponen (Räisänen)
2:10 2-0 Humaloja (Martikainen-Anttila) VT
4:35 2-1 O.Leskinen (Putkonen)
6:56 2-2 Aa. Hämäläinen (Zboril-O.Leskinen) YV
12:36 2-3 Fofanov (Kokkonen)
15:18 3-3 Ollikainen (Tornberg-Anttila)
17:21 4-3 Tornberg (Siikaluoma-Piipponen) YV
25:44 5-3 Tornberg (Siikaluoma-Humaloja)
37:21 5-4 Katosalmi (Heiskanen)
46:01 6-4 Harjula (Leppänen) VoM
47:45 6-5 Virtanen (Kinnunen-O.Leskinen) YV

Torjunnat:
Sami Väliharju 8+6+14=28
Tuomas Tolonen 4+0+0=4 (vaihto ajassa 20:00)
Antti Leskinen 0+10+9=19

Jäähyt:
Hokki 5x2min
IPK 5x2min

Yleisöä: 320

Seuraava ottelu: Jokipojat-Hokki pe 9.9. klo 18.30