Hokille harjoituskauden viides voitto

Kajaanin Hokki nappasi perjantaisesta Hermes-ottelusta harjoituskauden viidennen peräkkäisen voiton lukemin 2–1 (1-0, 1-0, 0-1). Seuraavan ottelun Hokki pelaa 2.9 Kuhmossa Jokipoikia vastaan.

Perjantaisessa harjoitusottelussa jouduttiin lukuisista hyvistä maalipaikoista huolimatta odottamaan avausmaalia ensimmäisen erän loppuhetkille asti, kunnes Heikki Klemetti iski rannelaukauksensa ohi Juraj Hollyn 40 sekuntia ennen erän päättymistä. Klemetin maaliin syöttöpisteet saalistivat Niklas Näppi sekä paluunsa kokoonpanoon tehnyt Sakari Turtiainen.

Toisessa erässä Hokki lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kun Oscar Leppänen siivosi oman laukauksensa paluukiekon verkon perukoille. Tuukka Smuran unelma nollapelistä murskautui 23 sekuntia ennen ottelun loppua Miika Franssilan kaventaessa ottelun lukemiksi 2–1. Samaiset lukemat olivat myös ottelun lopputulos, joten Hokki nappasi harjoituskauden viidennen voittonsa peräkkäin.

— Ajankohtaan nähden pelattiin laadukas Mestiksen harjoitusottelu. Viime perjantain vähän sekavan esityksen jälkeen saatiin nyt alle hyvä harjoitusviikko ja nyt pelin sisällä nähtiin jaksoja, joissa pelattiin ehdottomasti selkeintä jääkiekkoa tähän alkusyksyyn, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokin kokoonpanoon paluunsa tekivät keväisistä loukkaantumisista parantuneet Christoffer Seppelin ja Sakari Turtiainen. Heidän lisäkseen syksyn ensimmäisen harjoitusottelun Hokin paidassa pelasivat Kärpistä saapunut Tino Metsävainio ja Hokin omista nuorista Tuukka Rantamölö.

— Turtiainen oli yllättävän hyvä siihen nähden, että edellinen peli oli helmi-maaliskuun taitteessa ja alla on vasta pari viikkoa täysipainotteista harjoittelua. Saken osalta oli kyllä positiivinen esitys. Omien kahden pitkäaikaistoipilaan osalta uskon, että nyt kun he saavat pelejä ja harjoituksia alle, ovat molemmat täydessä valmiudessa kun sarja alkaa, arvioi Laukkanen.

Oscar Leppänen iski harjoituskauden ensimmäisen maalinsa perjantaina.

Oscar Leppänen iski harjoituskauden ensimmäisen maalinsa perjantaina.

Tilastot:

19:20 1-0 H.Klemetti (Näppi, Turtiainen)
28:18 2-0 Leppänen (Seppelin) VoM
59:37 2-1 Franssila (Rantala) IM

Torjunnat:
Tuukka Smura 10+10+10=30
Juraj Holly 10+6+11=27

Jäähyt:
Hokki 2x2min
Hermes 5x2min

Yleisöä: 224

Seuraava ottelu: Pe 2.9. Hokki-Jokipojat klo 18.30 (Kuhmo)