Hokille hopeaa upean kauden päätteeksi

Kajaanin Hokin nappaa historiansa viidennet mitalit Mestiksessä, kun linnapaidat päättävät kauden 2015-2016 hopeamitalit kaulassa. 

Kajaanin Hokki saavutti Mestis-kaudesta 2015-2016 runkosarjan toisen sijan Mikkelin Jukurien jälkeen ja pudotuspeleistä hopeaa jäätyään finaaleissa voitottomaksi ensi kaudeksi Liigaan nousevia mikkeliläisiä vastaan. Hokki-leirissä kaudesta jäi positiiviset tunnelmat.

— Kajaanin Hokin Mestis-joukkueen osalta ei ole muita kuin erittäin hyviä tai loistavia arvosanoja. Viime kauden runkosarjan neljännen sijan jälkeen nyt toinen sija, oman aikani aikana ollaan otettu monella saralla askeleita oikeaan suuntaan. Tietenkin playoffeissa pronssin kirkastuminen hopeaksi, se on kyllä pelaajilta kovaa suorittamista, pelaajat voitti tämän hopean. Varmasti me kaikki haluttiin mennä päätyyn asti, mutta siivet ei vielä tänä keväänä kantaneet siihen asti. Kaiken kaikkiaan, niin runkosarjassa kuin playoffeissa mentiin askel eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa työtä seuraavalle kaudelle, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Vaikka Hokin kausi olikin menestyksekäs, jäi joukkueen pelaamisessa yksi asia huolestuttamaan päävalmentajaa, sillä joukkueen maalintekotehokkuus ei ollut riittävän korkealla tasolla. Muilta osin joukkueen pelaaminen oli hyvällä mallilla.

— Omaa pelaamista muutettiin vähän viime kaudesta ja tulokset oli ihan hyviä. Varmasti tullaan hyvin samanlaista peliä pelaamaan myös ensi kaudella. Yksi selkeä osa-alue, johon pitää miettiä harjoituksia ja miten joukkuetta pitää harjoituttaa eri tavalla, joka näkyi tuossa kevään pelaamisessa, on tuo maalinteon tehokkuus. Siihen puoleen pitää miettiä parannusta ja löytää oikeita ja sopivia harjoitteita, mitkä palvelee sitä, pohtii Laukkanen.

— Isossa kuvassa kuitenkin tykkäsin tuosta tavasta, millä joukkue pelasi, jatkaa Hokki-luotsi.

Joni Piipponen ja Samu Pyykkönen jatkavat Hokissa myös ensi kaudella.

Joni Piipponen (12) ja Samu Pyykkönen (24) jatkavat Hokissa myös ensi kaudella.

Ensi kauden joukkueessa Hokin osalta varmuudella jatkavat puolustajista Mikael Seppälä, Roni Viirlas ja Sakari Turtiainen. Heidän lisäksi puolustajaosastolle tulee Hokin sekä Kärppien A-junioreissa edellisellä kaudella kiekkoillut Tino Kauppinen. Hyökkääjistä joukkueessa jatkavat ainakin Markus Korkiakoski, Matti Kaarlela, Joni Piipponen sekä Samu Pyykkönen.

— Helmikuussa kun nämä pelaajat julkaistiin, niin kerroin pelaajillekin että muiden pelaajien sopimusneuvottelut on jäissä niin pitkään kuin on pelejä. Nyt sitten alkavalla viikolla istutaan Joonaksen (Hokin pelaajakoordinaattori Joonas Karjalainen) kanssa ja käydään läpi kenen kanssa aletaan neuvottelemaan. Tuo runko, joka omista jatkajista on ilmoitettu, niin siinä on hyvä runko jonka ympärillä on hyvä lähteä rakentamaan. Seuraavien kahden-kolmen viikon aikana lyödään kiinni ne pelaajat, joiden kanssa halutaan jatkaa. Sen jälkeen mietitään niitä korvaavia pelaajia, kun tyhjiä aukkoja tulee joukkueeseen varmuudella jäämään, päättää Laukkanen.