Hokille kauden avausvoitto mestarisuosikista

Kajaanin Hokki avasi pistetilinsä Suomi-sarjassa kaatamalla sunnuntaina kotihallissaan Kalajoen JHT:n 2–1 (1-0, 1-0, 0-1).

Lauantaina kautensa Oulunsalossa aloittanut Hokki sai sunnuntain JHT-otteluun loistoalun, kun latvialaishyökkääjä Roberts Locans niittasi kajaanilaiset ylivoimalla johtoon ajassa 1.31. Erän loppupuolella kotijoukkue sai yrittää lisätä johtoa ylivoimalla vielä kahteen otteeseen tuloksetta.

– Meidän ensimmäinen erä oli hyvä. Ainoa huono puoli siinä erässä oli, ettemme saaneet tehtyä enempää maaleja ylivoimalla. Lähdimme otteluun luistelemaan ja pitämään vauhtia yllä, koska täällä on isompi kenttä kuin Kalajoella ja ajattelimme sen olevan meidän juttu täällä, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

Toisessa erässä Hokki pääsi lisäämään johtonsa kahteen maaliin Juho-Ville Kyllösen niitattua kiekon takaylänurkkaan nopean hyökkäyksen päätteeksi. Kolmannessa erässä vieraat pääsivät niskan päälle, mutta kotijoukkue onnistui pitämään kalajokilaiset yhdessä maalissa.

– Viimeiseen erään JHT tuli todella vahvasti ja siinä nähtiin miksi he ovat tämän sarjan ennakkosuosikki. Onnistuimme rimpuilemaan pisteet kotiin ja Severi oli maalillaan hyvä.

– Joukkueen itseluottamukselle näiden pisteiden saanti oli tärkeää. Meillä on vielä homma kesken, mutta olemme menossa hyvään suuntaan. Paljon on vielä parannettavaa, mutta hyvä että saimme pisteet.

Hokin illan parhaana pelaajana palkittiin maalilla 40 kertaa kiekon eteen kerennyt Severi Kinnunen. Etenkin kolmannessa erässä Kinnunen loisti torjuen peräti 19 laukausta.

– Pelasimme todella hyvän ensimmäisen erän, pistettiin heidät ahtaalle ja pakotettiin heidät ottamaan jäähyjä. Toisesta erästä lähtien meidän ote vähän kirposi siitä parhaasta pelistä, mutta taistelimme hyvin loppuun asti, Kinnunen kertoo.

– Se on mun duuni ottaa ne kiekot kiinni, välillä pitää ottaa 19 torjuntaa ja joskus riittää että ottaa viisi.

Severi Kinnunen venyi JHT-ottelussa 40 kertaa kiekon eteen.

Hokki–JHT 2–1 (1-0, 1-0, 0-1)

Maalit:
1.31 1–0 Locans (Gápa, Ramirez) YV
32.07 2–0 Kyllönen (Niskanen, Ramirez) VoM
42.20 2–1 Joki-Erkkilä (Väkeväinen, Rantanen) YV

Torjunnat:
Severi Kinnunen 9+12+19=40
Fredrik Grønstrand 10+10+4=24

Jäähyt:
Hokki 3x2min
JHT 3x2min

Yleisöä: 476

Seuraavat ottelut:
La 30.9.2017 Hokki–Pyry klo 18.30
Su 1.10.2017 Muik Hockey–Hokki klo 16.00