Hokille kauden ensimmäinen vieraspiste

Kajaanin Hokki avasi pistetilinsä vieraissa, mutta joutui kuitenkin lopulta taipumaan tappioon Kiekko-Vantaan viedessä voiton lukemin 3–2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0). Hokin ottelut jatkuvat heti lauantaina Peliittojen vieraana.

Kajaanin Hokki lähti perjantaiseen otteluun Kiekko-Vantaata vastaan hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Ottelun alussa kotijoukkue iski vahvasti päälle ja siirtyi Teemu Mielosen ylivoimamaalilla johtoon ajassa 4.02. Hokin tasoitusmaali syntyi toisen erän kahdeksannella minuutilla. Roni Viirlaksen laukaus viivasta kimposi päädystä maalinedustalle, jossa nopeimmin reagoinut Christoffer Seppelin pääsi laukomaan kiekon ohi Jani Kauton.

Kolmannessa erässä linnapaidat pääsivät johtoon, kun Aki Kangasmäki ohjasi Risto Mattilan viivasta laukoman vedon Kauton selän taakse ajassa 46.35. Vantaalaisjoukkue kiri itsensä kuitenkin vielä takaisin tasatilanteeseen alle kolme minuuttia ennen ottelun loppua Atte Mäkisen sutiessa kiekon Tuukka Smuran selän taakse. Enempää maaleja ei enää varsinaisella peliajalla nähty, joten voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoajalla. Jatkoaikaa pelattiin vain reilu minuutti ennen kuin Mäkinen ratkaisi ottelun illan toisella osumallaan. Mäkisen toisen maalin myötä loppulukemiksi jäivät Kiekko-Vantaan hyväksi 3–2.

— Saatiin avattua pistetili vierasotteluidenkin suhteen, toki päästiin myös hyvin lähelle voittoakin. Ei siinä mitään, se vierasvoitto pitää ansaita ja sitä ei vielä tänään joukkueena ansaittu. Pelissä oli erittäin paljon hyvää ja siinäkin on erittäin hyvä jatkumo. Viikko sitten pelattiin hyvä vierasottelu Joensuussa ja tässä ottelussa oli vielä astetta parempia aihioita. Kyllä meidän pelaaminen vieraissakin nytkyy eteenpäin ihan hyvin ja mitä paremmin pelataan, niin sitä todennäköisemmin tullaan voittoja saamaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Hokin ottelut jatkuvat lauantaina Heinolassa Peliittojen vieraana. Joukkueet kohtasivat toisensa 24.9 Kajaanissa, jolloin heinolalaisjoukkue oli vahvempi lukemin 0–3.

— Pelaajille varmasti hyvä, että huomenna pelataan taas. Lähelle päästiin voittoa ja lopun tapahtumien johdosta pelaajien puserossa on aika kirvelevä tunne. Varmasti lähtötilanne olisi paljon vaikeampi, jos se seuraava ottelu olisi vaikka ensi perjantaina. Hyvä näin, että huomenna saadaan uudemman kerran hakea voittoa, Hokki-luotsi arvioi.

Christoffer Seppelinin iskemät tehot 1+1 eivät riittäneet tuomaan Hokille voittoa Vantaalta. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Christoffer Seppelinin iskemät tehot 1+1 eivät riittäneet tuomaan Hokille voittoa Vantaalta. (Kuva: Tuomas Juntunen)

 

Maalit:
4.02 1-0 Mielonen (Hyttinen, Raitanen) YV
28.08 1-1 Seppelin (Viirlas)
46.35 1-2 Kangasmäki (Mattila, Seppelin) YV VT
57.08 2-2 A. Mäkinen (Niemimaa) IM
61.12 3-2 A. Mäkinen (Uusivirta, M. Mäkinen) VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 12+6+11+0=29
Jani Kautto 6+10+14+1=31

Jäähyt:
Hokki 2x2min
Kiekko-Vantaa 4x2min

Yleisöä: 430

Seuraava ottelu: Peliitat-Hokki la 22.10 kello 17.00
Seuraava kotiottelu: Hokki-LeKi pe 28.10 kello 18.30