Hokille kauden kolmas voitto

Kajaanin Hokki nappasi kauden kolmannen voittonsa, kun kotiottelussa kaatui SaPKo luvuin 4-3 (2-0, 2-2, 0-1). Seuraavana kajaanilaiset kohtaavat vierasottelussa Jukurit perjantaina.

Kajaanin Hokki tuli otteluun terävämmin kuin savonlinnalaiset vastustajansa. Maalinteon aloittikin linnapaitojen tsekkiläisvahvistus Radim Valchar, kun 26-vuotias laituri laukoi Hokin johtoon ajassa 6.09 kiekon kimmottua Aku Kestilän laukauksesta Valcharin eteen kuin tarjottimelle. Alle kaksi minuuttia seuraavasta ja Hokki kasvatti johtoaan lukemiin 2-0 ajassa 7.30. Ylivoiman aikana Niklas Näppi kuljetti kiekon alueelle ja rauhoitti Valcharille, joka löysi syötöllään kultakypärä Markus Piispasen, jonka rannelaukaus yllätti SaPKon Olli Kälkäjän. Samoissa lukemissa siirryttiin erätauolle.

— Ensimmäinen erä oli joukkueelta kauden paras erä kaikki elokuun harjoituspelit lukuun ottaen. Välillä voi omaakin joukkuetta kehua, oltiin valmiita ja pelattiin hyvin, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Toisessa erässä peli pysyi hyvin tasaisena ja molempien joukkueiden huippupaikat pysyivät vähäisinä. Erän ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue SaPKo, kun Toni Henttosen laukaus kimposi päädystä maalin eteen Samu Markkulalle, joka pysäytti kellot aikaan 25.29 2-1-maalillaan. Hokki kuitenkin kasvatti johtonsa takaisin kahteen maaliin, kun Taneli Siikaluoman rannekuti tuli Aku Kestilän kautta Markus Korkiakoskelle. Korkiakoski ei maalipaikastaan erehtynyt, lukemat 3-1 ajassa 28.58. Vieraat tulivat kuitenkin heti perään maalin päähän, kun Rasmus Hämäläisen veto painui Hokki-maalin ylänurkkaan. Erän viimeisillä minuuteilla Hokki pyöritti pidemmän tovin hyökkäyspäässä ja lopulta kiekko tuli Miska Humalojalle, joka vapautti Christoffer Seppelinin maalintekoon. Maalin syntyaika 39.36 ja samaisessa Hokin saamassa 4-2-johdossa erätauolle.

Kolmannen erän alkuun Janne Kumpulainen toi vieraat takaisin maalin päähän ujutettuaan kiekon pienestä kulmasta Hokki-rysään. Lopun erän aikana ei enempää maaleja tullut, kiitos Hokin tiiviin puolustuspelin ja maalilla itse varmuutena toiminut Antti Lehtosen. Lopputulos 4-3 ja kauden toinen kolmen pisteen voitto Hokille.

— Toinen erä meni tasaisissa merkeissä pelillisesti ja myöskin maalimäärällisesti. Kolmannessa erässä SaPKo tuli kovaa päälle ja me puolustettiin hyvin. Hyvä kamppailu ja kolmeen pisteeseen olen tosi tyytyväinen, arvioi Laukkanen.

— Tässä vaiheessa kautta kun peli näyttää jo tältä niin voi olla varma että tässä runkosarjassa tullaan näkemään hyvätasoisia Mestis-otteluita, päättää Hokki-käskyttäjä.

Hokin kultakypärä Markus Piispanen jatkoi vakuuttavaa alkukauttaan SaPKon kustannuksella.

Hokin kultakypärä Markus Piispanen jatkoi vakuuttavaa alkukauttaan SaPKon kustannuksella.

Maalit:
6:09 1-0 Valchar (Kestilä-Mäkelä)
7:30 2-0 Piispanen (Valchar-Näppi) YV
25:29 2-1 Markkula (Henttonen-Forsström)
28:58 3-1 Korkiakoski (Kestilä-Siikaluoma)
29:42 3-2 Hämäläinen (Lahtela-Kainulainen)
39:36 4-2 Seppelin (Humaloja-Piispanen) VoM
43:46 4-3 Kumpulainen (Kettukangas-Toivanen)

Torjunnat:
Antti Lehtonen 9+5+11=25
Olli Kälkäjä 4+9+4=17

Jäähyt:
Hokki 1x2min
SaPKo 2x2min

Yleisöä: 788

Seuraava ottelu: Jukurit – Hokki pe 25.9.
Seuraava kotiottelu: Hokki – KeuPa HT ke 30.9