Hokille kolmas tappio finaalisarjassa

Kajaanin Hokki taipui kolmanteen tappioon finaalisarjassa Mikkelin Jukureita vastaan, kun mikkeliläiset voitti kotonaan 4–0. Joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina Kajaanissa.

Mikkelissä perjantaina pelatussa kolmannessa finaalissa saatiin odottaa ensimmäistä maalia lähes ottelun puoleenväliin asti. Lopulta nollan rikkoi Atte Mäkinen kahden Sami Väliharjun torjunnan jälkeen. Jukurit kasvatti johtoaan kolmannen erän alussa kahteen maaliin, kun Joonas Kalliola ohjasi kiekon maaliin Oula Palveen esityöstä. Jukurit sai lisättyä johtoaan vielä muotoon 4–0 Teemu Henritiuksen ja Teemu Turusen iskemillä osumilla. Enempää maaleja ei nähty enää, joten Jukurit lisäsi finaalisarjan johtonsa 3-0-muotoon.

— Lähtö otteluun oli hyvä, pelaajat oli valmistanut itsensä hyvin. Siinä ensimmäisessä erässä meillä oli momentumia, niin ehkä siinä hetkessä olisi pitänyt olla tehokkaampi, että oltaisiin siihen tulokseen päästy ihan kunnolla kiinni. Toisessa erässä roikuttiin tuloksessa hyvällä maalivahti- ja puolustuspelillä, siinä joukkue näytti yhtenäisyyttä ja luonnetta. Kolmanteen erään ei saatu ihan sellaista iskua, mitä siihen takaa-ajoon olisi tarvittu ja viimeinen kymppi oli sitten aika kosmeettista, arvioi Hokin vastuuvalmentajana perjantaina toiminut Antti Turunen.

Sarja jatkuu lauantaina Kajaanissa ja silloin Hokilla on selkä seinää vasten, kun Jukurit on voiton päässä Mestiksen mestaruudesta.

— Huomenna pitää jokaisen saada ladattua ja valmistauduttua siihen peliin, kulmahampaita pitää saada esiin huomiseen. Nyt täytyy saada kaikilta parasta pöytään ja valmistautumistyötä aletaan tekemään jo, eikä jäädä liikaa murehtimaan tätä iltaa vaan aletaan siirtää ajatuksia ja katseita lauantaihin, Turunen kommentoi.

Hokin vääntö ei riittänyt kaventamaan sarjaa perjantaina Mikkelissä.

Hokin vääntö ei riittänyt kaventamaan sarjaa perjantaina Mikkelissä.

Maalit:
29.36 1-0 A. Mäkinen (Vaarasuo, Koski) VoM
42.36 2-0 Kalliola (Palve, Kauppinen) YV
49.36 3-0 Henritius (Ranta, Valkonen)
51.46 4-0 Turunen (M. Mäkinen, Ranta)

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+11+7=24
Christian Heljanko 11+8+7=26

Jäähyt:
Hokki 5x2min
Jukurit 3x2min

Yleisöä: 2674

Seuraavat ottelut: La 16.4 klo 17.00 Hokki – Jukurit
Ma 18.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki (tarvittaessa)
Ke 20.4 klo 18.30 Hokki – Jukurit (tarvittaessa)
Pe 22.4 klo 18.30 Jukurit – Hokki (tarvittaessa)