Hokille kolmas tappio puolivälierissä

Kajaanin Hokin yritys tasoittaa ottelusarja TUTO Hockeyta vastaan ei onnistunut. Turkulaiset veivät ottelun nimiinsä luvuin 4–2 (2-0, 1-2, 1-0). Ottelusarja on katkolla Kajaanissa keskiviikkona.

Maanantai-illan kamppailu Turussa alkoi Hokin kannalta hyvin mollivoittoisesti, kun 50 pelisekunnin jälkeen Kristian Tuohilammen heitto upposi Hokin maaliin. Ajassa 2.38 TUTO pääsi jo kahden maalin karkumatkalle Topi Taavitsaisen sivalluksen jälkeen. Taavitsaisen maalin jälkeen Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen otti aikalisän ja onnistuikin kasaamaan rivinsä siihen malliin, ettei ensimmäisessä erässä enää takaiskuja nähty.

— Synkkä lähtö otteluun ja kaveri pääsi hyvin nopeasti 2–o-johtoon. Selvittiin kuitenkin ilman lisätakaiskuja siitä ensimmäisestä erästä, siinä olisi varmaan ollut paikkoja kaverilla tehdä useampikin maali, arvioi Laukkanen.

Toisen erän Hokki aloitti loistavasti. Santeri Vuoti karvasi terävästi maalin takana Kaapo Kähköseltä kiekkoa pois, peliväline kimposi vapaana olleelle Niklas Näpille joka iski kiekon maalin eteen syöksyneiden puolustajien estelyistä huolimatta TUTO-rysään. Turkulaiset pääsivät takaisin kahden maalin karkumatkalle Olli-Pekka Heinimäen iskiessä limpun ohi Sami Väliharjun. Hokin selkä ei Heinimäen maaliin katkennut ja linnapaidat nousivat takaisin maalin päähän Markus Korkiakosken upealla rystynostolla maalin kattoon ylivoiman aikana. Kolmannessa erässä Anton Ollikainen pääsi kuitenkin iskemään loppulukemat muotoon 4–2.

— Toisessa erässä tultiin tulokseen ja peliinkiin mukaan. Ensimmäisissä parissa pelissä annettiin tasaviisikoin räpsiä parista metristä maaleja, siitä kun riittävästi pidettiin palaveria ja näytettiin videota niin se on nyt saatu pariin viime peliin hyvään kuosiin. Siitä maalin edestä ei ole tehty eikä reboundeista ja muista, mutta nyt sitten kaksi jälkimmäistä maalia vuodettiin ihan peruspuolustamisesta. Nyt viisikkopuolustaminen vuosi eri asioista kuin sarjan aiemmissa kahdessa ottelussa, linjaa Hokki-luotsi.

— Laskin tuossa, että neljään peliin viidellä viittä vastaan TUTO on tehnyt 13 maalia ja meillä taitaa olla 4 tehtynä. Jutun juoni on hyvin selvä, tuohon lukuun me ei pystytä hyökkäyspeliä saamaan, vaan meidän täytyy puolustaa helvetin paljon paremmin. Sitä kautta me pystytään niitä pelejä pelaamaan, sillä erikoistilannepelaaminen on ihan hyvällä mallilla, arvioi Laukkanen.

Maanantain peliin Hokki muutti kokoonpanoaan, kun monien yllätykseksi Mikael Seppälä ja Aleksi Mäkelä palasivat pelaavaan kokoonpanoon. Keskiviikon ottelun kokoonpanosta Hokki-käskyttäjä ei tahtonut paljastaa enempää.

— Hyökkäjien osalta terveenä löytyy Eetu Patronen ja Jarkko Harjula, kyllä tässä varmaan uutta miestä otetaan kokoonpanoon. Kyllähän se nyt selvää on, että kun ehjiä ja terveitä hyökkääjiä on käytettävissä niin kyllä tuossa miehiä vaihtoon laitetaan, päättää Laukkanen.

Mikael Seppälän paluu kokoonpanoon ei riittänyt tuomaan voittoa Hokille. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Mikael Seppälän paluu kokoonpanoon ei riittänyt tuomaan voittoa Hokille. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot

Maalit:
0.50 1-0 Tuohilampi (Heinimäki, Pulliainen)
2.38 2-0 Taavitsainen (Pulliainen, Moisio)
21.05 2-1 Näppi
24.29 3-1 Heinimäki (Lindsten) VoM
31.46 3-2 Korkiakoski (Piispanen) YV
49.15 4-2 Ollikainen (Kähkönen) TV

Torjunnat:
Sami Väliharju 10+6+9=25
Kaapo Kähkönen 5+7+5=17

Jäähyt:
Hokki 6x2min
TUTO Hockey 7x2min 1x10min

Yleisöä: 1460

Seuraavat ottelut: Ke 23.3. klo 18.30 Hokki – TUTO Hockey
Pe 25.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki (tarvittaessa)
La 26.3. klo 17.00 Hokki – TUTO Hockey (tarvittaessa)