Hokille kolme pistettä Espoosta

Hokki nappasi Espoo Unitedin vieraana kauden ensimmäisen täyden kolmen pisteen potin vieraspelistä, kun kajaanilaiset kaatoivat Unitedin 2–6 (1-2, 0-2, 1-2). 

Kajaanin Hokki matkasi lauantaisen TUTO-ottelun jälkeen sunnuntaina Espooseen, jossa linnapaidat saivat vastaansa toista kertaa kuluvan kauden aikana Espoo Unitedin. Edellinen kohtaaminen käytiin lokakuussa Kajaanissa, jolloin Hokki oli parempi lukemin 6–2.

Ottelun avausmaalista pääsi vastaamaan kotijoukkue ajassa 7.28. Emil Oksanen sai kiekon itselleen laidassa ja lähetti erittäin tarkan vedon takaylänurkkaan ohi Sami Väliharju. Hokki tasoitti ottelun kuitenkin puolitoista minuuttia myöhemmin. Christoffer Seppelin tarjoili maalin eteen loistavan paikan ja Riku Korhonen sivalsi kiekon ohi Samuli Rasilaisen. Ajassa 13.55 linnapaidat kiri ottelun keulille. Teemu Huttu polkaisi nopeaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Huttu löysi Pasi Kouvalaisen takatolpilta, eikä Kouvalainen erehtynyt.

Toisen erän maalinteosta pääsi vastaamaan vierailijat. Matti Kaarlela polkaisi alivoimalla karkuun ja uitti tyylikkäästi kiekon Rasilaisen längistä sisään. Ajassa 31.07 Hokki eteni jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Niklas Näppi polkaisi kahden Unitedin pelaajan välistä vapaaksi ja iski kiekon alanurkkaan.

Kolmannen erän alkuun espoolaiset kavensivat eron kahteen osumaan Janne Puhakan osumalla ajassa 41.42. Hokki kuitenkin vastasi tylysti vain reilua minuuttia myöhemmin Tino Metsävainion veivatessa kiekon verkon perukoille. Loppulukemat 2–6 pääsi viimeistelemään Kaarlela illan toisellaan, kun Hokki-kasvatti iski Timo Hiltusen laukauksen paluukiekon Rasilaisen selän taakse.

— Joukkue oli valmistanut itsensä hyvin ja oltiin alusta saakka valmiina pelaamaan ja se näkyi siinä ensimmäisen erän pelaamisessa. Se oli yksi kauden parhaista vieraseristä luistelupelaamisen ja liikkeen osalta. Siitä päästiin hyvin pelin päälle koko illaksi. Kun oli niitä hetkiä, jolloin pitää puolustaa sitkeästi niin oltiin riittävän jämäkkiä ja kotijoukkueen vaaralliset maalipaikat jäi vähiin. Saatiin hyvää jatkumoa eilisestä pelistä ja nostettiin vielä hieman oman pelin tasoa, joten saatiin ihan ansaitut vieraspisteet, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Hokin illan kuudesta osumasta viisi syntyi aivan maalin lähimaastosta. Joukkueen maalille ajamisesta Hokin luotsi olikin tyytyväinen.

— Jos haluaa maaleja tehdä jääkiekossa niin valtaosa niistä syntyy siitä maalin läheltä. Sitä painotettiin meille hyökkääjille joskus 90-luvulla kun itse pelasin ja ei se asia ole muuksi muuttunut. Se on ollut yksi puute meidän hyökkäämisessä ja se on hyvä, että tänään siltä puolelta tuli onnistumisia.

Yksi kahden ottelun viikonlopun tehopelaajista oli alkuviikosta Hokkiin 2018 kevääseen asti kestävällä sopimuksella siirtynyt Tino Metsävainio. TUTO Hockey ja Espoo United otteluissa 20-vuotias hyökkääjä sai kasattua kokoon tehot 2+3.

— Metsävainio myi itsensä hyvin joukkueelle ja toi vähän lisää ja uutta tuohon meidän hyökkäyspelaamiseen. Minun mielestä tuo Korkiakoski-Metsävainio-Näppi koostumus kokonaisuudessaan löysi hyvin toisensa ja siinä on hyvä aihio jatkoa ajatellen, Hokki-luotsi päättää.

Matti Kaarlela iski kaksi maalia Espoo Unitedin verkkoon. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Matti Kaarlela iski kaksi maalia Espoo Unitedin verkkoon. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
7.28 1-0 Oksanen (Uomala, Santala)
8.57 1-1 Korhonen (Seppelin, Seppälä)
13.55 1-2 Kouvalainen (Huttu)
26.24 1-3 Kaarlela (Turtiainen) AV VoM
31.07 1-4 Näppi (Mattila, Metsävainio)
41.42 2-4 Puhakka (F. Westermack, Ylä-Mononen)
42.54 2-5 Metsävainio (Kouvalainen, Turtiainen)
52.49 2-6 Kaarlela (Hiltunen, Metsävainio)

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+15+7=28
Samuli Rasilainen 13+9+4=26

Jäähyt:
Hokki 3x2min
Espoo United 4x2min

Yleisöä: 1024

Seuraava ottelu: Jokipojat-Hokki pe 9.12
Seuraava kotiottelu: Hokki-JYP-Akatemia la 10.12