Hokille kolme sopimusta – Niemelä, Ramirez ja Kilpeläinen jatkavat Kajaanissa

Kajaanin Hokin puolustuksessa päättyneellä kaudella pelanneet Alejandro Ramirez ja Micke Niemelä jatkavat joukkueessa myös tulevalla kaudella. Niemelän sopimus on yksivuotinen ja Ramirezin kaksivuotinen.

Lisäksi Hokin A-junioreissa pelannut Miko Kilpeläinen on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen.

Alejandro Ramirez, 20, pelasi Hokin takalinjoilla päättyneellä kaudella 45 ottelussa, joissa hänelle kertyi yhteensä tehot 4+17=21. Hän oli tehoillaan Hokin puolustajien paras pistemies.

– Ramirez oli meidän runkopakki päättyneellä kaudella. Hän liikkuu ja tukee hyökkäyksiä hyvin. Kauden aikana hän kehittyi paljon ja otti isoa roolia, lisäksi hänellä on vielä potentiaalia mennä eteenpäin, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

Oikealta laukova Micke Niemelä, 28, pelasi päättyneellä kaudella Hokki-paidassa 43 ottelussa tehoilla 3+11=14. Puolustaja toimi samalla Hokin varakapteenina.

– Niemelä on kokenut kiekollinen pakki, joka oli isossa roolissa päättyneellä kaudella nuorten pelaajien seassa. Hän tasapainotti niin kentällä kuin myös kentän ulkopuolella. Micke liikkuu ja laukoo hyvin ja hän tuo joukkueeseen johtajuutta sekä kokemusta.

Alejandro Ramirez jatkaa Hokissa kevääseen 2020 saakka. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Tammikuussa 20 vuotta täyttänyt Miko Kilpeläinen pelasi päättyneellä kaudella Nuorten Mestiksessä yhteensä 35 ottelua tehoilla 11+11=22.

– Miko oli johtava pelaaja A-junioreissa ja hän pelasi siellä hyvän kauden. Hän on kehityskelpoinen oikealta laukova sentteri. Pienestä koosta (176cm/80kg) huolimatta hän pystyy suoraviivaiseen ja fyysiseen peliin. Odotan häneltä samanlaista sisääntuloa kuin viime kaudeksi A-junioreista tulleilta pelaajilta.

– Saamme näiden sopimusten myötä valmista runkoa, joka tietää meidän peli- ja toimintatavan. Olemme sen suhteen ihan eri asetelmissa kuin mitä olimme päättyneellä kaudella.

Sopimusten myötä Hokilla on yhteensä 10 sopimuspelaajaa tulevaksi kaudeksi.

Pelaajatilastot – Micke Niemelä

Pelaajatilastot – Alejandro Ramirez

Pelaajatilastot – Miko Kilpeläinen

Micke Niemelä nähdään Hokin alakerrassa myös tulevalla kaudella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Sopimustilanne 23.3.2018:

Maalivahdit (1):
Lari Kukkohovi 2019

Puolustajat (4):
Juho-Ville Kyllönen 2019
Henri Kyllönen 2021
Micke Niemelä 2019
Alejandro Ramirez 2020

Hyökkääjät (5):
Jesse Niskanen 2019
Teemu Kemppainen 2021
Miko Kilpeläinen 2020
Tommi Klemetti 2019
Erno Räisänen 2019