Hokille kolme uutta sopimusta

Kajaanin Hokki on solminut kolme uutta sopimusta kaudelle 20142015. Janne Niva on tehnyt Hokin kanssa yksivuotisen sopimuksen ja Rauman Lukon sopimushyökkääjä Niklas Näppi koko kauden kestävän lainasopimuksen. Lisäksi puolustaja Valtteri Autio on Hokissa elokuun kestävällä koeajalla.

Kolmella edelliskaudella Jokipoikia edustanut Janne Niva on solminut Hokin kanssa yksivuotisen sopimuksen. 24-vuotias Niva iski päättyneellä kaudella Jokipojissa tehot 10+10=20. Jokipoikien lisäksi Nivalla on Mestis-kokemusta Kiekko-Laserin paidasta.

Kolarissa kiekko-oppinsa saanut Niva on entuudestaan tuttu pelaaja Hokin päävalmentaja Jari Laukkaselle, sillä Niva ja Laukkanen olivat yhdessä voittamassa A-junioreiden SM-Liigan mestaruutta Kärppien paidassa.

 Niva on erittäin hyvä kahden suunnan laitahyökkääjä. Hän on hyvä alivoimapelaaja ja tuo myös meidän joukkueeseen lisää kokemusta, Laukkanen kuvailee uutta vahvistusta.

Erityisesti Nivan monipuolisuus on Hokki-luotsi Laukkasen mieleen.

– Hän pystyy pelaamaan sekä alemmissa ketjuissa että hyökkäävissä ketjuissa, josta hyvänä esimerkkinä toimii viime kausi Jokipojissa, kun Niva pelasi ykkösketjussa Mikael Ruohomaan ja Sami Blomqvistin kanssa, Laukkanen jatkaa.

Näppi koko kauden lainalle, Autio try-outille

Rauman Lukon sopimuspelaajiin kuuluva Niklas Näppi pelaa tulevalla kaudella Hokissa koko kauden kestävällä lainasopimuksella. Eurajoelta lähtöisin oleva lahjakas laitahyökkääjä on pelannut myös kymmenen ottelua nuorten maajoukkueissa.

– Kiitos tästä koko kauden lainasta kuuluu Lukon organisaatiolle. Keskustelimme asiasta Risto Dufvan kanssa ja päädyimme siihen, että tämä on Näpille hyvä paikka opetella vastuullista roolia miesten peleissä, Laukkanen kiittelee.

20-vuotias Näppi iski päättyneellä kaudella Lukon A-junioreissa 42 otteluun tehot 38+22=60, joka oikeutti pistepörssin toiselle sijalle. Näpin tekemät 38 maalia riittivät myös maalipörssin voittoon.

Näppi siirtyi loppukaudeksi Mestiksen hopeajoukkue Jukureiden riveihin. Yhdeksässä runkosarjaottelussa Näppi iski tehot 2+2 ja kahdeksassa pudotuspeliottelussa Näppi kirjautti tililleen yhden maaliinjohtaneen syötön.

Puolustaja Valtteri Autio, 21, tulee Kajaaniin elokuun loppuun asti kestävälle koeajalle. Vaasalaislähtöinen Autio on pelannut kaksi edelliskautta Ranskan 2. korkeimmalla sarjatasolla.

Kajaanista opiskelupaikan syksyksi saanut Autio oli itse yhteydessä seuraan hakiessaan pelipaikkaa.

– Autio oli itse aktiivinen meidän suuntaan ja hän halusi tulla meille näytille, Laukkanen valoittaa tilannetta.

Ykkössentteri hakusessa

Uusien sopimusten myötä Hokilla on kasassa jo 20 pelaajasopimusta syyskuussa alkavalle kaudelle. Hokki-käskijä Laukkasella on selvät sävelet keskushyökkääjien roolituksesta.

– Ykkösketjun sentteri on vielä hakusessa. Omissa mietteissä Miska Humaloja on lähtökohtaisesti kakkosketjun sentteri, Balazs Sebok kolmosketjun sentteri ja Samu Pyykkönen nelosketjun sentteri, Laukkanen selvittää.

– Lisäksi meillä on vielä Markus Korkiakoski, joka pystyy pelaamaan keskushyökkääjänä, mutta hän pelaa lähtökohtaisesti laiturina.

Tällä hetkellä linnapaidoilla on sopimus kymmenen hyökkääjän kanssa. Laukkasen mukaan Hokki etsii ykkössentterin lisäksi vielä muutamaan laitahyökkääjää.

– Ykkössentterin lisäksi haemme vielä 23 laitahyökkääjää, Laukkanen täsmentää.

Laukkasen mukaan pelaajamarkkinoiden tilanne on erinomainen, sillä vapaita pelaajia on paljon tarjolla.

– Pitää vain löytää oikeat pelaajat oikeisiin paikkoihin, Laukkanen päättää.

Sopimustilanne 14.6.2014:

Maalivahdit (2):
Tuomas Tolonen (2015)
Antti Lehtonen (2015)

Puolustajat (8):
Ville Määttä (2015)
Ville Hyvärinen (2015)
Janne Pälve (laina 2015)
Risto Mattila (2015)
Aleksi Mäkelä (2015)
Ville Saukko (2015)
Jarkko Heikkinen (2015)
Valtteri Autio (try-out)

Hyökkääjät (10):
Riku Toivo (2015)
Miska Humaloja (2015)
Antti Kurkinen (2015)
Samu Pyykkönen (2015)
Heikki Klemetti (2015)
Markus Korkiakoski (2015)
Christoffer Seppelin (2015)
Balazs Sebok (laina 2015)
Niklas Näppi (laina 2015)
Janne Niva (2015)