Hokille kuuden pisteen viikonloppu

Hokki otti täydet kuusi pistettä viikonlopustaan, kun kajaanilaisjoukkue voitti Jokipojat kotonaan luvuin 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Seuraavan kerran linnapaidat pelaavat Keuruulla perjantaina.

Kajaanin Hokin ja Joensuun Jokipoikien välisestä ottelusta tuli yhtä tasainen ja kovaa kamppaileva taisto kuin mitä siitä ennakoitiin. Paikalle saapuneet 781 katsojaa saivat odottaa ottelun avausmaalia toisen erän loppupäähän asti, kunnes Hokki nousi 1-0-johtoon kahden miehen ylivoimalla. Ylivoimaviisikko hieroi kiekkoa ja etsi laukauslinjaa pidemmän aikaa ja lopulta Risto Mattila viritti kutinsa, jonka paluukiekon maaliin kamppaili lopulta Niklas Näpin yrityksen jälkeen Markus Piispanen. Samainen maali oli samalla kahden ensimmäisen erän ainokainen.

Kolmannen erän alussa Jokipojat sai luotua vaarallisen oloisia paikkoja kajaanilaisten maalille, mutta Antti Lehtonen pysäytti vierailijoiden yritykset. Yhden yrityksen päätteeksi Michal Kristof vapautti Antti Kalaputaan, joka iski kiekon terävällä rannelaukauksella Mikael Edelmannin hanskakäden alanurkkaan. Jokipojat pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia ottelun toiseksi viimeisellä sekunnilla, mutta pisteet jäivät silti Kajaaniin lukemin 2-1.

— Tiedossa oli, että tulee kova kamppailupeli. Oltiin valmiita tähän peliin ja pelaajille kiitos siitä. Puoli kolmelta aamuyöllä tultiin tuohon hallin pihaan, niin onhan se isompi työ ja prosessi henkisesti ja fyysisesti kuntoon. Viimeisen viiden viikonlopun aikana on ollut neljästi tällainen tilanne, että tullaan aamuyöltä perjantaisen ottelun jälkeen tänne ja lauantaina on uusi ottelu. Vain yksi näistä lauantaisista ollaan hävitty, joka on kova saldo tuolta joukkueelta. Pelaajat oli päättänyt voittaa tämän ottelun ja näin kävi ja siitä ollaan tyytyväisiä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelun tuomaritoiminta herätti kovaa närkästystä paikan päälle saapuneiden katsojien keskuudessa. Tuomarilinjasta ei ollut tyytyväisiä myöskään ottelun valmentajat.

— Erittäin hyvätasoinen Mestis-ottelu. Taidettiin edellisenkin ottelun jälkeen Joensuussa keskustella tuomaritoiminnasta, ilmeisesti ne onnistuu saamaan neljä huonointa saamaan näihin meidän hyviin jääkiekkopeleihin, päättää Laukkanen.

— Hyvä jääkiekko-ottelu, harmi vaan että kaikki äijät ei ole samalla tasolla kuin joukkueet, laukoi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Hokki pääsi juhlimaan täyttä pistepottia lauantaisessa ottelussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki pääsi juhlimaan täyttä pistepottia lauantaisessa ottelussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
35.50 1-0 Piispanen (Näppi, Mattila) YV2
45.42 2-0 Kalapudas (Kristof, Piipponen) VoM
59.58 2-1 Lehikoinen (Pitkänen, Kaijomaa) YV IM

Torjunnat:
Antti Lehtonen 4+4+9=17
Mikael Edelmann 7+7+1=15

Jäähyt:
Hokki 7x2min
Jokipojat 4x2min

Yleisöä: 781

Seuraava ottelu: KeuPa HT – Hokki Keuruun jäähallissa perjantaina 18.12 kello 18.30