Hokille kymmenen pelaajasopimusta – Jarkko Heikkinen ja Niko Saarenpää palaavat Hokkiin!

Kajaanin Hokki on tehnyt ensimmäiset kiinnitykset tulevan kauden joukkueeseen. Hokin on solminut sopimukset neljän puolustajan ja kuuden hyökkääjän kanssa. Kaikki kymmenen sopimuspelaajaa ovat kainuulaistaustaisia.

Hokki-legenda Jarkko Heikkinen tekee paluun Hokkiin reilun kahden vuoden tauon jälkeen. Heikkisen peliura päättyi ylävartalovammaan syksyllä 2014. 39-vuotias Heikkinen on pelannut urallaan Hokissa peräti 17 kautta. Mestiksessä hänelle kertyi otteluita 550.

– Olen todella motivoitunut ja innoissaan, että pääsen vielä edustamaan Hokkia. Taustaorganisaatio on saatu kasaan nopeella aikataululla ja on hienoa olla mukana rakentamassa uutta menestystä, Heikkinen iloitsee.

Heikkisen pelinumero 95 jäädytettiin keväällä 2016 Kajaanin jäähallin seinälle. Heikkinen on ainut pelaaja, jonka pelinumero on jäädetty Hokin seurahistoriassa. Heikkinen pelaa tulevalla kaudella luonnollisesti numerolla 95.

Jarkko Heikkinen ja Niko Saarenpää palaavat Hokkiin. (Kuva: Tuomas Juntunen)

33-vuotias Niko Saarenpää palaa Hokkiin kahden vuoden tauon jälkeen. Kokenut laitahyökkääjä on pelannut urallaan Hokissa seitsemän kautta. Hänellä on Mestis-kokemusta Hokin paidasta yhteensä 270 ottelun verran.

Lisäksi Saarenpää on pelannut urallaan Kiruna IF:ssä, MAC Budabestissä ja Asplövenissä, jossa hän pelasi päättyneen kauden. Saarenpää nakutti haaparantalaisten riveissä 28 otteluun tehot 9+13, ja pudotuspeleissä hän oli joukkueen toiseksi paras pistemies tehoilla 2+2.

– Itselleni tämä on lähinnä kotiinpaluu, pidän Hokkia omana kotiseuranani. Edessä on hieno haaste ja tänne on mukava tulla takaisin, Saarenpää iloitsee.

Hokin valmennus on tyytyväinen Hokki-ikonien palaamiseen kajaanilaisjoukkueeseen.

– Jarkolta ja Nikolta löytyy molemmilta Hokki-taustaa ja Hokki-sydän. Olen molempien kanssa tehnyt pitkään yhteistyötä hyvällä menestyksellä, molemmat on erittäin tärkeitä palasia ensi kauden joukkueessa, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen linjaa.

– Joukkueessa täytyy olla sisäistä johtajuutta ja sitä tulee heidän kautta. Heidän tekonsa puhuvat puolestaan ja he tuovat sisäistä vaatimustasoa, joka auttaa meidän joukkuetta eteenpäin, Hokki-luotsi lisää.

– Kyllähän johtajuutta odotetaan, kun on ikää ja pelejä tullut mittariin jonkin verran. Kokeneempana pelaajana pitää olla nuoremmille vähän esimerkkinä ja osoittaa päivittäisellä tekemisellä miten siihen hommaan sitoudutaan, Saarenpää näkee.

Hokissa viime kaudella esiintyneet hyökkääjät Riku Korhonen, Heikki Klemetti, Tommi Klemetti ja Erno Räisänen jatkavat Hokissa. Myös Hokin A-junioreissa pelannut hyökkääjä Jesse Niskanen ja puolustajat Juho-Ville KyllönenJesse Manninen sekä Olli-Pekka Tuikka ovat tehneet sopimukset Suomi-sarjaan.

Kuhmolainen Heikki Klemetti (edessä) ja suomussalmelainen Riku Korhonen pelaavat tulevalla kaudella Hokissa (Kuva: Tuomas Juntunen)

Suomussalmen Palloseuran Riku Korhonen pelasi päättyneellä kaudella Hokin Mestis-joukkueessa 49 ottelua tehoin 4+6. Oikealta laukova laituri aloittaa asemiespalveluksen heinäkuussa Kainuun prikaatissa.

Klemetin veljekset Heikki ja Tommi ovat lähtöisin Kuhmon Kiva HT:sta. Alkava kausi on 22-vuotiaalle Heikki Klemetille viides peräkkäinen Hokin edustusjoukkueessa. Molemmat veljeksistä ovat pelanneet Hokissa C-junioreista saakka. Myös Juho-Ville Kyllönen on alun perin Kuhmon Kivan kasvatti, joka siirtyi Hokkiin C-junioreissa.

Erno Räisänen aloittaa syksyllä viidennen kauden Hokissa. Räisänen pelasi päättyneellä kaudella myös yhden Mestis-ottelun. Puolustaja Jesse Manninen pelasi viime kaudella Hokin A-junioreissa ja aloittaa syksyllä toisen kautensa Kajaanissa.

Jesse Niskanen ja Olli-Pekka Tuikka ovat Hokin omia kasvatteja. He ovat pelanneet viime kaudet seuran A-junioreissa.

– Lähdettiin joukkueen kasaamisessa liikkeelle omista ja entisistä omista pelaajista. Pyritään saamaan Hokki-taustaista ja kainuulaista joukkuetta. Siinä ollaan nyt hyvällä vauhdilla liikkeellä, niin vähän aikaa ollaan kuitenkin toimittu. Tähän palaan nämä sopimukset on erittäin hieno asia, Niiranen päättää.

Pelaajista Kyllösen, Mannisen, Niskasen, Räisäsen ja Tommi Klemetin sopimukset ovat kaksivuotisia. Muiden pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia.

Sopimustilanne 3.7.2017:

Puolustajat:
Jarkko Heikkinen 2018
Juho-Ville Kyllönen 2019
Jesse Manninen 2019
Olli-Pekka Tuikka 2018

Hyökkääjät:
Riku Korhonen 2018
Heikki Klemetti 2018
Tommi Klemetti 2019
Jesse Niskanen 2019
Erno Räisänen 2019
Niko Saarenpää 2018

Hokki-legenda #95 palaa kaukaloon.