Hokille mieluisa paluumuuttaja – Samu Pyykkönen palaa Hokkiin, Juho-Ville Kyllönen jatkaa Kajaanissa

Hokin tulevan kauden joukkue laajentuu kahdella pelaajalla. Monivuotinen Hokki-peluri Samu Pyykkönen palaa Kajaaniin ja Juho-Ville Kyllönen jatkaa Hokin riveissä. Henri Kyllönen puolestaan siirtyy Tapparaan.

SuPS-kasvatti Samu Pyykkönen palaa Hokkiin kahden IPK:ssa vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella 24-vuotias Pyykkönen teki 48 ottelussa tehot 5+11=16. Pyykkösen sopimus on yksivuotinen.

– ”Pyke” tuo meille paljon kokemusta ja hän on nuoreen ikään pelannut jo melkein 300 peliä tätä sarjaa. Hänellä on potentiaalia parantaa aikaisempien kausien pistelukemia ja uskon, että hänellä on siihen mahdollisuudet Kajaanissa. Hänellä on mahdollisuudet Liigaan asti, johon hän hakee meiltä uutta steppiä, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen kertoo.

Karjalainen näkee Pyykkösen kykenevän pelaavan missä tahansa roolissa.

– Samu on monikäyttöinen pelaaja, ja hän hoitaa roolin kuin roolin loistavasti. Hänet voi heittää mihin tilanteeseen tahansa ja hän on valmis tekemään joka päivä kaikkensa joukkueen eteen. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Samun takaisin Kajaaniin, Karjalainen myhäilee.

Hokin juniorijoukkueet läpi käynyt Pyykkönen odottaa innolla paluutaan Hokki-paitaan.

– Palaan erittäin hyvillä fiiliksillä Kajaaniin. Minulla on hyviä muistoja menneistä vuosista Hokissa ja odotan innolla uutta kautta! Tavoitteenani on tuoda luistelu- ja kamppailupelillä omaa osaamista ja omia vahvuuksia jokaiseen otteluun, Pyykkönen kommentoi.

Samu Pyykkönen pelasi kaksi viime kautta IPK:ssa. (Kuva: Darren Rose)

Juho-Ville Kyllönen jatkaa, Henri Kyllönen Tapparan A-junioreihin

Pyykkösen ohessa lisää kainuulaisväriä Hokkiin tuo puolustaja Juho-Ville Kyllönen, joka jatkaa Hokissa yksivuotisella sopimuksella.

Päättyneellä kaudella KuKi HT:n kasvatti pelasi 28 ottelussa, joissa hän teki tehot 1+5.

– Mestis on ”Junnulle” uusi haaste, ja hän on valmis kovalla työllä ottamaan vakiokokoonpanosta pelipaikan joukkueesta, uskon että siihen on hyvä mahdollisuus jo ensi kaudella. Junnu tuo meidän pakistoon fyysisyyttä, jonka lisäksi hän pystyy myös pelaamaan kiekollista peliä ja hänellä on loistava laukaus, Karjalainen kommentoi.

Puolustaja Henri Kyllösen sopimus on vastaavasti purettu yhteisymmärryksessä. Kyllönen siirtyy ensi kaudeksi Tapparan A-junioreihin. Hokki toivottaa Henrille onnea ja menestystä tulevaisuuteen.

Hokki julkaisi aiemmin päivällä Mikko-Matti Paakkolan, Konsta Vihosen ja Juho Järvisen sopimukset. Hokilla on kasassa yhteensä 13 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Pelaajatilastot – Samu Pyykkönen

Pelaajatilastot – Juho-Ville Kyllönen

Hokin sopimustilanne 21.5.2019

Maalivahdit (3):
1 Teemu Seppänen 2020
30 Juho Järvinen 2021
74 Tomi Rautio 2020

Puolustajat (4):
5 Konsta Vihonen 2020
8 Eetu Martikainen 2020
9 Juho-Ville Kyllönen 2020
77 Alejandro Ramirez 2020

Hyökkääjät (6):
17 Jussi Vikholm 2020
21 Miko Kilpeläinen 2020
23 Riku Korhonen 2020
24 Samu Pyykkönen 2020
25 Teemu Kemppainen 2021
31 Mikko-Matti Paakkola 2022

Juho-Ville Kyllönen jatkaa Hokki-paidassa. (Kuva: Tuomas Juntunen)