Hokille neljä uutta sopimusta – Antti Lehtonen uusi veräjänvartija

Kajaanin Hokki on tehnyt neljä pelaajasopimusta koskien kautta 2014–2015. Uusina tulijoina ovat maalivahti Antti Lehtonen, puolustajat Risto Mattila ja Aleksi Mäkelä sekä hyökkääjä Markus Korkiakoski. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia.

Maalivahti Antti Lehtonen siirtyy Hokin maalille JYP-Akatemian riveistä. Jyväskylässä kiekko-oppinsa saanut 20-vuotias Lehtonen pelasi päättyneellä kaudella 20 Mestis-ottelua, joissa hänen torjuntaprosentti oli 91,47%. Se oikeutti maalivahtitilaston kuudenteen sijaan.

(Teemu) Seppänen ilmoitti heti varhaisessa vaiheessa, että hän ei ole tulevalla kaudella käytettävissä. Olimme seurajohdon kanssa yksimielisiä siitä, että tulemme lähtemään tulevaan kauteen nuorella maalivahtikaksikolla. Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että saimme tehtyä Lehtosen kanssa sopimuksen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen iloitsee.

Hokki löysi ulkomaille tähyävän Teemu Seppäsen korvaajan JYP-Akatemiasta.

Hokki löysi ulkomaille tähyävän Teemu Seppäsen korvaajan Jyväskylästä.

Mattila ja Mäkelä vankistamaan puolustusta

23-vuotias Risto Mattila on pelannut kaksi edelliskautta Heinolan Peliittojen riveissä. Viime kaudella 54 runkosarjaottelussa esiintynyt Mattila kasasi kokoon tehot 4+13=17. Mattila on pelannut urallaan aiemmin Mestistä myös LeKissä. Kärppä-kasvatti on tuttu nimi myös Hokki-luotsi Jari Laukkaselle, sillä hän pelasi kaudet 2008–2010 Kärppien A-junioreissa.

– Mattila tuo lisää kokemusta puolustuspäähän ja omaa myös potentiaalia olla pisteitä tekevä puolustaja. Hän ei ole vielä pystynyt ulosmittaamaan kaikkea potentiaaliaan Mestis-tasolla, Laukkanen arvio suojattiaan.

Jari Laukkasen joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

Jari Laukkasen joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

Puolustaja Aleksi Mäkelä siirtyy Kajaaniin Kärppien A-junioreista. Viime kaudella Nuorten SM-Liigassa hopealle sijoittuneen Kärppien kapteenina toiminut Mäkelä iski runkosarjassa tehot 3+17=20. Lisäksi pudotuspeleissä Mäkelä kirjautti tililleen kaksi syöttöpistettä.

– Mäkelä on erittäin hyvin liikkuva yleispuolustaja, joka pystyy myös fyysiseen peliin, Laukkanen kuvailee tuoretta Hokki-puolustajaa.

21-vuotias Mäkelä harjoittelee kesän Kärppien Liiga-joukkueen mukana, mutta saapuu Kajaaniin heinäkuun alussa, jolloin hän aloittaa asepalveluksen Kajaanissa.

– Positiivisena asiana on myös Mäkelän rightin puolen kätisyys, sillä viime kauden joukkueessa ei ollut ainuttakaan rightin puolustajaa. Tarkoitus olisi löytää joukkueeseen vielä toinenkin oikealta ampuva puolustaja, Laukkanen paljastaa.

Monipuolinen Korkiakoski palaa Hokkiin

Kaudella 2012–2013 Hokissa 15 ottelussa esiintynyt ja tehot 3+1 tehtaillut Markus Korkiakoski siirtyy Hokkiin Lempäälän Kisan riveissä. Oulussa kiekko-oppinsa saanut Korkiakoski iski päättyneellä kaudella tehot 13+12=25 ollen samalla LeKin toiseksi paras maalintekijä.

22-vuotias Korkiakoski on tuttu pelaaja Hokki-käskijä Laukkaselle Kärppien A-junioreista. Laukkanen on erityisen tyytyväinen Korkiakosken tuomaan monipuolisuuteen.

– Korkiakoski pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Tämänkaltaiset pelaajat ovat valmentajan näkövinkkelistä katsottuna aina hyvin arvokkaita pelaajia. Hänessä on potentiaalia olla tulevalla kaudella hyökkäävän roolin pelaaja, joko keskellä tai laidassa, Laukkanen päättää.

Sopimustilanne 24.5.2014:

Maalivahdit:
Tuomas Tolonen (2015)
Antti Lehtonen (2015)

Puolustajat:
Ville Määttä (2015)
Ville Hyvärinen (2015)
Janne Pälve (laina 2015)
Risto Mattila (2015)
Aleksi Mäkelä (2015)

Hyökkääjät:
Riku Toivo (2015)
Miska Humaloja (2015)
Antti Kurkinen (2015)
Samu Pyykkönen (2015)
Heikki Klemetti (2015)
Markus Korkiakoski (2015)